Archie Avis Brooks, 47-årig transmand fra Hattiesburg, Mississippi, USA dræbt af knivstik den 26. juli 2009.

Vist 142 gange.
Den 26. juli 2009 blev den 47-årige transmand, Archie Avis Brooks dræbt af knivstik i sin lejlighed på anden sal i West Fourth Street i Hattiesburg, (ca. 175 km nordøst for New Orleans) Mississippi, USA. Drabet blev først opdaget mandag den 3. august 2009, da underboen opdagede, at der dryppede blod fra loftet og derfor alarmerede politiet. Da politiet kom ind i lejligheden, fandt de Archie Avis Brooks dræbt.
Den tilkaldte retslæge konstaterede, at Archie Avis Brooks var dræbt af talrige knivstik, og at drabet var sket ca. en uge tidligere omkring den 26. juli. Liget var i opløsning og lugtede fælt.

Politiet foretog samme dag, den 3. august 2009 anholdelse af den 28-årige Devin Daniel Fortune, der samlevede med den dræbte, og sigtede ham for drabet.

Archie Avis Brooks blev ifølge hans moder, Mavis McElveen, der bor i samme lejlighedskompleks, født som Karen Brooks.
Moderen har oplyst, at Archie Avis Brooks tidligere havde arbejdet som sikkerhedsvagt i New Orleans, men var flyttet til Hattiesburg sammen med Devin Daniel Fortune seks mÃ¥neder titligere. De levede sammen pÃ¥ tidspunktet for Archie Avis Brooks’ død.
Archie Avis Brooks fremstod ifølge sin nabo stadig som en kvinde. Naboen beskrev Archie Avis Brooks som “meget sød” og “venlig”.
Archie Avis Brooks var arbejdsløs på dødstidspunktet, men søgte arbejde som sikkerhedsvagt.

Devin Daniel Fortune havde tidligere været sikkerhedsvagt i Mandeville, Los Angeles. Han var også arbejdsløs og havde flere gange været i fængsel.

Politiet har ikke fundet noget motiv for drabet og heller ikke fundet gerningsvåbnet.

Devin Daniel Fortune blev varetægtsfængslet og anbragt i Forrest County Jail. Der blev fastsat en kaution å 1 mio $, hvis han skulle undgå varetægtfængsling. Under varetægtsfængslingen erkendte han, at han havde dræbt Archie Avis Brooks under et skænderi dem imellem.

Den 1. april 2011 blev Devin Daniel Fortune fundet død i sin celle i fængslet. Han døde af akut lungebetændelse.
En efterfølgende klage til myndighederne fra hans moder om, at det var myndighedernes forsømmelse og manglende behandling af hans sygdom, der var skyld i hans død, blev afvist af retten som ubegrundet.

* * *
Artikel den 23. september 2013 i gulflive.com om Devin Daniel Fortunes død.