Beautiful Boxer

Vist 195 gange.

Beautiful Boxer
Beautiful Boxer

Titel Beautiful Boxer
Selskab GMM Pictures
Instruktør Ekachai Uekrongtham
Medvirkende Asanee Suwan
som Nong Toom/Parinya Charoenphol
Og flere andre
Premiere 28. november 2003
Spilletid 118 minutter
Sprog Thailandsk og engelsk. Danske undertekster

Inden Nong Toom betrĂŚder bokseringen for at kĂŚmpe i den gamle thailandske kampsport Muay Thai (thaiboksning), lĂŚgger han festmakeup og lakerer omhyggeligt sine negle.
Thaiboksning og transseksualitet virker som to uforenelige størrelser, men de mødes i Nong Toom og gør ham/hende til en stjerne.
Nong Toom har altid følt sig mere som en pige end en dreng. Ofte bliver han ofte drillet af sine jÌvnaldrende, men erfarer samtidig at han har et naturtalent for at slü fra sig. Snart er Nong Toom i gang med en succesfuld karriere som thaiboxer, og hans promoter ser hurtigt en fordel i at han optrÌder i makeup og dametøj. Men da Nong annoncerer, at han kÌmper for at fü rüd til en kønsskifteoperation, støder han sine fans fra sig.
Filmen har vundet flere priser.

Filmen er baseret pü den sandfÌrdige historie om Parinya Charoenphol, der er bedre kendt som Nong Toom, der den 5. december 1999 gennemgik en mand til kvinde kønsskifteoperation, tog navnet Parinya Kiatbusaba og stoppede sin karriere.
Som kvinde har hun arbejdet som model og har startet sin egen bokseskole.
I begyndelsen af 2006 genoptog hun sin karriere som thaibokser og vandt sin første kamp mod en japansk mandlig bokser.

* * *
Omtale af filmen hos IMDb.
Omtale af filmen hos Eiga, der er et dansksproget uafhĂŚngigt filmmagasin dedikeret til asiatiske film, med en anmeldelse den 1. maj 2005 af filmen.