Brenda. Brasliansk transseksuel blev den 13. november 2009 fundet død i en udbrændt lejlighed i Rom.

Vist 280 gange.

Brenda
Brenda
Brenda var en braziliansk transkvinde, der levede i Italien. Hun ernærede sig ved prostitution.
Hun blev fredag den 13. november 2009 fundet død i en udbrændt kælderlejlighed, 180 Via Due Ponti, i Rom i et kvarter, der huser megen prostitution.
Brenda var halvnøgen og delvist brændt. To pakkede kufferter stod ved døren, og ved siden af hende stod en flaske whisky.
Brenda blev identificeret som Wendell Mendes Paes født i Brasilien den 28. november 1977.

Brendas død bliver af politiet efterforsket som et muligt drab, bl.a. fordi der blev fundet spor af brændbar væske tæt ved, hvor hun blev fundet liggende.
Hendes pc blev fundet i en vask i den udbrændte lejlighed. Politiet har taget den i bevaring for at undersøge, om dens indhold kan kaste lys over, hvad der er sket.

Brenda var den ene af to prostituerede transkvinde, der er involveret i en skandalesag med den tidligere guvernør for Lazio-regionen i Italien, Piero Marrazzo.
Politiet optog hemmeligt den 3. august 2009 en videofilm, hvor Piero Marrazzo havde sex med en transseksuel prostitueret kvinde ved navn Natalie og hvorpå det ses, at han bruger kokain.

Piero Marrazzo
Piero Marrazzo
Med baggrund i videooptagelserne forsøgte nogle politibetjente at afpresse Piero Marrazzo 80.000 euro, ligesom de uden held forsøgt at sælge videooptagelsen til en række nyhedsmedier, herunder et sladderblad ejet af den italienske premiereminister Silvio Berlusconi.
Politiet fik kendskab til sagen og indledte en efterforskning, som førte til, at fire politibetjente blev suspenderet, og at to af dem blev fængslet.

Piero Marrazzo erkendte at have taget kokain og trådte tilbage fra sin post den 27. oktober 2009, da sagen kom frem.
Marrazzo blev som medlem af Italiens Democratic Left Party i 2005 valgt som guvernør i Lazio-regionen, der omfatter Rom. Han var tidligere journalist ved det statslige tv-selskab RAI.

Brenda afgav inden sin død forklaring til politiet om sit kendskab til sagen. Herunder oplyste hun, at hun på sin pc havde en videooptagelse af Piero Marrazzo, hvor han var sammen med en transprostitueret kvinde ved navn Natalie, og hvor han tog kokain. Det var ikke politiets videooptagelse, hun havde kopi af, men en anden. Hun havde imidlertid ødelagt videooptagelsen, da hun var bange for at have den, men oplyste, at Natalie havde en kopi af videooptagelsen.

Brenda
Brenda
Den 9. november 2009 – en uge efter Brenda for anden gang havde afgivet forklaring til politiet – blev hun udsat for røveri pÃ¥ en gade i Rom og bl.a. fik frarøvet sin mobiltelefon.

Luca Petrucci, der er advokat for Piero Marrazzo, har udtalt, at han finder det virkelig bekymrende, at Brenda er fundet død i en udbrændt lejlighed og kræver politibeskyttelse af Natalie, den anden transkvinde i sagen.
Petrucci finder det endvidere pÃ¥faldende, at Brenda først blev udsat for røveri og fÃ¥ dage senere fundet død i en udbrændt lejlighed. Han synes, at det minder om begyndelsen af 1990’erne, hvor en gruppe politifolk begik røverier og derefter dræbte vidnerne til røverierne.

Natalie, den transprostituerede, der blev filmet med Piero Marrazzo, har efter Brendas død udtalt, at hun ikke var bange, fordi hun ikke havde gjort noget forkert, og at hun ikke kendte Brenda.

Politiet betragter den 42-Ã¥rige prostituerede brasilianske transseksuelle “Barbara” som hovedmistænkt i Brendas død.
Politiet bar beslaglagt en del af Barbaras tøj, herunder den pelsfrakke, som hun havde på den nat, Brenda omkom.
Politiets teknikere er ved at analysere pelsen for spor af røg og aske og spor af blod og kropsvæsker.

Obduktionen af Brenda viste, at hun døde af røgforgiftning. Det konstateredes endvidere, at hun havde adskillige snitsår på armene, som formodedes at være tilføjet hende op til 36 timer før hendes død.

Da Barbara blev afhørt af politiet om natten den 19. november, hvor Brenda døde, forklarede hun, at hun omkring kl. 0130 vendte hjem til sin lejlighed, der er beliggende tæt ved Brendas.

I tiden umiddelbart efter Brendas død optrådte Barbara som en selvbestaltet talsmand for Roms transseksuelle prostituerede miljø og fortalte medierne, at hun og hendes kolleger troede, Brenda var blevet myrdet, at de alle levede i frygt og at politiet ikke gjorde noget for at beskytte dem.

Den 27. maj 2015 oplystes det på Il Tempo.it, at anklageren i Rom, Rodolfo Sabelle, at drabsundersøgelsen var indstillet, idet der ikke var grundlag for yderliger efterforskning af påstandende om, at der forelå et drab.

* * *
Artikel den 20. november 2009 hos Pink News om sagen.
Artikel den 20. november 2009 hos Ansa.it om sagen.