Grayce Baxter, 26 årig prostitueret transkvinde dræbt den 8. december 1992 i Toronto, Canada.

Vist 200 gange.

Grayce Baxter
Grayce Baxter
Grayce Baxter stammede fra Clearwater, British Columbia i Canada. Hun blev født som dreng og fik navnet Grant Baxter. I 1985 – altsÃ¥ 19-20 Ã¥r gammel – fik hun foretaget en kønsskifteoperation og skiftede navn til Grayce Elizabeth Baxter og var blandt venner kendtsom Candace. Hun var 185 cm høj.
Efter kønsskiftet ernærede sig som dominerende luksusprostitueret og boede i en elegant toværelses lejlighed med havneudsigt i Toronto, Canada.

Den 8. december 1992 deltog hun i en fest på et hotel i Mississauga sydvest for Toronto.
Da hendes venner ikke så noget til hende i dagene derefter, begyndte de at lede efter hende, men forgæves. Da de samtidig konstaterede, at hendes kat var i hendes lejlighed, blev de bange for, at der var sket hende noget slemt og anmeldte hendes forsvinden til politiet.

Politiet indledte en undersøgelse. De konstaterede, at hun efter festen i Mississauga havde besøgt nogle venner i nærheden. Få dage efter blev hendes bil, en sort BMW fra 1989 fundet på en parkeringsplads i Toronto.
Den videre efterforskning viste, at hun havde en liste med 100 velhavende kunder, hvilket skabte en del medieomtale. Mange af kunderne blev afhørt af politiet.
Politiet indhentede også informationer om hendes telefonsamtaler. Det konstateredes herunder, at hun ved tretiden om natten efter at have forladt sine venner i Mississauga havde haft en telefonsamtale med en mand ved navn Patrick Daniel Johnson, der boede i Wynford Heights Crecent i Toronto.

Den 7. januar 1993 rettede politiet henvendelse til Patrick Daniel Johnson og aftalte en afhøring af ham i hans hjem næste dag.
Da politiet ankom til hans lejlighed, fandt de ham med en række selvpåførte ikke livstruende kvæstelser på håndled, ankel og nakke. Han udtalte straks, at de lige så godt kunne tage ham med med det samme, for de vidste jo, at det var ham, der havde gjort det, og at den sidste måned havde været et rent helvede, men at det var et uheld, og at det bare var gået for vidt.

Patrick Daniel Johnson
Patrick Daniel Johnson
Patrick Daniel Johnson blev anholdt og senere varetægtsfængslet.
Til politiet og senere i retten forklarede han, at han om natten ved tretiden telefonisk havde aftalt med Grayce Baxter, at hun skulle komme til hans lejlighed i Wynford Heights Crecent i Toronto, hvor han for 200 $ skulle have sex med hende i 45 minutter. Hun ankom ca. kl. 0330.
Han havde svært ved at få udløsning, og da Grayce Baxter sagde, at den aftalte tid var gået, blev han ophidset og voldelig og kvalte hende.
Han skaffede sig af med liget af Grayce Baxter ved at partere liget med en nedstryger og pakkede ligdelene og hendes ejendele i affaldssække, som han smed i en affaldskontainer bag ved ejendommen.
Han beholdt dog en diamantring og et Rolex-ur, som han 11 dage senere pantsatte for 1.600 $.

Politiets forsøg på at finde ligdelene var forgæves. Det konstateredes, at affaldskontaineren var tømt på en losseplads på Brock Road. Gennem otte ugers gennemgravede politiet den store losseplads, men anstrengelserne var forgæves. Grayce Baxters lig er aldrig blevet fundet.

Patrick Daniel Johnson var fra Wynford Heights Crescent, Toronto og deltidsansat vagt ved et fængsel i Toronto.

Mandag den 18. april 1994 blev Patrick Daniel Johnson, 24 år, idømt livsvarigt fængsel uden mulighed for prøveløsladelse de første 10 år for drabet på den 26-årige Grayce Baxter og fradømt retten til besiddelse af skydevåben, ammunition og sprængstoffer for resten af hans liv.

* * *
I bogen – Pink Blood: Homophobic Violence in Canada – der udkom i 2005 gennemgÃ¥r forfatteren, Douglas Victor Janoff en lang række af de flere hundrede overfald og drab pÃ¥ bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede, som har fundet sted siden 1990.
På side 90 oplyser han, at 5 % af drabene var på transkønnede. På samme side omtaler han drabet på Grayce Baxter.

* * *
En række artikler om drabssagen hos Commercial Sex Information service.