Hyrdebrev om udstedelse af nyt eksamensbevis fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet den 21. november 2019.

Vist 74 gange.
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Børne- og Undervisningsministeriet udstedte den 21. november 2019 et hyrdebrev til skoler og uddannelsesinstitutioner om, at de altid vil være berettiget til at udstede nye eksamensbeviser el.lign. med aktuelle identitetsoplysninger til borgere, som har fået tildelt nyt personnummer – f.eks. i forbindelse med juridisk kønsskifte.

Hyrdebrevet gengives herunder.

Børne- og Undervisningsministeriet
Styrelsen for Undervisning og Kvalitet
21. november 2019
Sagsnr.: 19/16577

Hyrdebrev om udstedelse af nyt eksamensbevis el.lign. med aktuelle identitetsoplysninger ved tildeling af nyt personnummer

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet skal herved henlede opmærksomheden på, at skoler og uddannelsesinstitutioner altid vil være berettiget til at udstede nye eksamensbeviser el.lign. med aktuelle identitetsoplysninger til borgere, som har fået tildelt nyt personnummer – f.eks. i forbindelse med juridisk kønsskifte eller som ofre for identitetsmisbrug, jf. Lov om Det Centrale Personregister.

Hvis en kommunal skole eller uddannelsesinstitution er nedlagt, vil den kommune, hvor skolen eller uddannelsesinstitutionen var hjemmehørende, endvidere være beføjet til at udstede nyt eksamensbevis el.lign. med aktuelle identitetsoplysninger til borgere, som har fået tildelt nyt personnummer.

Styrelsen skal derfor henstille, at skoler, uddannelsesinstitutioner og kommuner er behjælpelige med at udstede nye eksamensbeviser el.lign. med aktuelle identitetsoplysninger til borgere, som har fået tildelt et nyt personnummer.

Styrelsen skal samtidig gøre opmærksom på, at lovgivningen ikke giver mulighed for at opkræve gebyr for udstedelse af nye eksamensbeviser el.lign.

Der kan uanset det ovenfor anførte forekomme særlige tilfælde, hvor borgeren er hindret i at få udstedt nyt eksamensbevis eller lign. med aktuelle identitetsoplysninger hos en uddannelsesinstitution eller kommunal forvaltning, f.eks. hvis den pågældende har aflagt en eksamen på en nu nedlagt fri grundskole. I sådanne tilfælde vil Styrelsen for Undervisning og Kvalitet efter borgerens anmodning og mod tilstrækkelig dokumentation udstede nyt eksamensbevis el.lign. med borgerens aktuelle identitetsoplysninger.

I tilfælde af tvivlspørgsmål kan henvendelse rettes til styrelsen.

Med venlig hilsen
Susanne Clausen
Vicedirektør

* * *
Hyrdebrevet i pdf-format i Vidensbanken.