Skr. fra Intersex Danmark den 10. januar 2016 til Sundheds- og Ældreudvalget om interkønnede og manglende svar på skr. af 1. september 2015. SUU bilag 398.

Vist 85 gange.
Intersex Danmark v/Inge Toft Thapprakhon sendte dateret den 20. januar 2016 en skrivelse til Sundheds- og Ældreudvalget – Alm. del 2015-16: Bilag 398 – om manglende svar pÃ¥ henvendelsen af 1. september 2015 og om interkønnedes ret til fysisk integritet.

Skrivelsen gengives herunder.

Kolding den 20. Januar 2016
Att : Sundheds- og Ældreudvalget

Jeg skriver for at bede udvalget redegøre for hvorfor jeg stadig ikke har modtaget svar på min mail af 1. september 2015 om interkønnedes ret til fysisk integritet.

Jeg mener at vi i Danmark, i lyset af det fokus der de sidste 2 år fra Europæisk såvel som menneskeretslig side har været på at skabe en indsats der sikrer interkønnedes ret til fysisk integritet, er det på sin plads at Danmark forholder sig aktivt til emnet, og får skabt en politik på området, da interkønnedes rettigheder i dansk lov er en relativt ubeskrevet blad.

De tal der ligger til grund for vores behandling af interkønnede i Danmark, er svære at få adgang til og bygger ofte på en meget ensidig og alene lægelig vurdering, og en årelang tabuisering af emnet, og behandlingen foregår i vid udstrækning, i barnets første 18 måneder, og derfor selvsagt uden hensyntagen til det enkelte individs accept og ønsker.

Danmark har holdt fanen højt på spørgsmålet om omskæring af kvinder, men alt imens vi forbyder rituel omskæring af piger, tillader vi omfattende kosmetiske indgreb på interkønnede spædbørnss kønsorganer, selvom flere menneskerettighedsorgabisationer, og EU og FN menneskerettighedskommisær samlet tager afstand til denne praksis og sidestiller den med omskæring af kvinder.

Det er på tide der bliver skabt en politik for Danmarks behandling og accept af interkønnede.

MVH
Intersex Danmark

* * *
Folketingets journal vedrørende skrivelsen.
Skrivelsen i pdf-format hos Folketinget.