Forslag fra Jannick Friis Chistensen af 20. august 2018 til Ligestillingsudvalget om afholdelse af en høring om LGBT+ arbejdsmarkedspolitik.

Vist 105 gange.

Jannick Friis Christensen, Copenhagen Business School har den 20. august 2018 tilsendt Ligestillingsudvalget et forslag om afholdelse af en høring om LGBT+ arbejdsmarkedspolitik.
Ligestillingsudvalget (LIU) har registreret forslaget som: Alm. del Samling: 2017-18 Bilag 121.

Drøftelse og stillingtagen til henvendelse fra Copenhagen Business School om at være medarrangør af høring om LGBT og arbejdsmarkedspolitik, jf. LIU alm. del – bilag 121.
Ligestillingsudvalget besluttede følgende:
Henvendelsen fra Copenhagen Business School (CBS) blev drøftet. Udvalget besluttede, at man ville rette henvendelse til beskæftigelsesudvalget for at adspørge, om udvalget vil være medarrangør med CBS for høringen, da fokus er arbejdsmarkedspolitik. Udvalgssekretariatet kontakter sekretariatet for beskæftigelsesudvalget med henblik på en beslutning herom.

Hvis beskæftigelsesudvalget vil være medarrangør, ville Rasmus Horn Langhoff (S) og Martin Geertsen (V) gerne deltage i en planlægningsgruppe på vegne af udvalget. Udvalgssekretariatet vil bistå planlægningsgruppen. Udvalget besluttede endvidere, at hvis beskæftigelsesudvalget beslutter ikke at vil være medarrangør, ønskede udvalget alene at blive inviteret til arrangementet. I så fald orienterer udvalgssekretariatet dette til CBS.

Beskæftigelsesudvalget har den 19. september 2018 registreret henvendelsen som: Alm. del Samling: 2017-18 Bilag 474.

* * *
Forslaget gengives herunder.

Fra: Jannick Friis Christensen [mailto:jfc.ioa@cbs.dk]
Sendt: 20. august 2018 10:17
Til: Jette Christensen Jette.Christensen@ft.dk; Gitte Ravn Jensen Gitte.Jensen@ft.dk
Cc: Lars Henriksen lars.henriksen@copenhagenpride.dk
Emne: Høring om LGBT+ arbejdsmarkedspolitik

Jeg skriver til jer på opfordring fra Rasmus Horn Langhoff (S) og Martin Geertsen (V) mhp. at få Folketingets ligestillingsudvalg til at stå som medarrangør af en høring om LGBT+ arbejdsmarkedspolitik. De har begge udtrykt ønske om at være medværter for et sådan arrangement.

Formålet med høringen er at samle relevante parter, inkl. repræsentanter fra både fagbevægelsen og arbejdsgiversiden samt fra diverse LGBT+ organisationer for at diskutere løsningsmuligheder, herunder lovgivning. Baggrunden for diskussionerne er en række rapporter og studier, der viser, at langt fra alle LGBT+ personer på arbejdsmarkedet mener at kunne være åbne, og at gruppen angiver at opleve diskrimination, mens vi kun ser et fåtal af sager. Jeg vil, sammen med andre viden- og ressourcepersoner stå for oplæg til debat.

Helt konkret vil jeg gerne foreslå, at høringen finder sted torsdag den 7. februar 2019 09:00-14:00 under Copenhagen Winter Pride Week.

Lars (cc) og jeg har forslag til program samt foreløbig deltagerliste, som vi ser frem til at vende med jer, sÃ¥ snart vi har fastsat datoen. Vi fremsender ogsÃ¥ gerne materialer og henviser i øvrigt til den store interesse, der har været for emnet op til og under priden – særligt fra arbejdsmarkedets parter, hvor bl.a. Nanna Højlund, næstformand i LO, har efterspurgt lovgivning som redskab.

Alt godt

Venlig hilsen / Kind regards,

Jannick Friis Christensen
PhD Research Fellow
SoMe Editor of Organization

Department of Organization

COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL
Kilevej 14A, 4.50
DK-2000 Frederiksberg
Mob.: +45 3151 6485
jfc.ioa@cbs.dk

* * *
Folketingets journal vedrørende forslaget hos Ligestillingsudvalget.
Forslaget i pdf-format hos Ligestillingsudvalget.
Folketingets journal vedrørende forslaget hos Beskæftigelsesudvalget.
Forslaget i pdf-format hos Beskæftigelsesudvalget.