Josie Romero, 8 år blev diagnostiseret transseksuel som 6-årig. 15. oktober 2009.

Vist 700 gange.

Josie Romero
Josie Romero
Josie er udadtil en ganske almindelig 8-årig pige, der elsker at have neglelak på neglene, have langt år og lege med dukker. Josie Romero blev imidlertid født som dreng og fik navnet Joseph Romero. Allerede som 4-årig begyndte hun at sige, at hun var en pige og rettede både forældre og andre, når de sagde, at hun var en dreng. Hun ville ikke klippes og helst lege med pigelegetøj. Det drengelegetøj, hun fik, forsøgte hun at behandle som pigelegetøj. Legetøjssoldater vuggede hun i armene, som var det babyer.
Forældrene, moderen Venessia og faderen Joseph begge 42 Ã¥r var pÃ¥ det tidspunkt bosiddende i Japan – udstationeret af det amerikanske militær, hvor faderen er luftfartsingeniør.
Medens de var i Japan, og da Josie var 4 år adopterede de en lille to-årig pige, der havde behov for et nyt hjem. De var lidt bekymrede for, hvordan Josie ville reagere, men hun var begejstret over at få en lillesøster. Og i dag er de som to søstre.
Det blev mere og mere klart for forældrene, at Josie ikke var som andre drenge. Det var deres læge, som de havde betroet sig til, der foreslog, at de på internettet søgte på ordet transgender.
Da de havde søgt og fundet sider om transbørn, gav det hele pludselig mening for dem, og de konstaterede, at der var mange andre børn, der havde det på samme måde som deres barn.

Familien flyttede hjem til USA og kontaktede en kønsspecialist, der diagnostiserede Josie som transseksuel. Hun var da 6 år.
Det tog nogen tid for forældrene at vænne sig rigtigt til, at deres søn var en pige, men de har fuldt ud accepteret det. Sværest var det for faderen. Men, som forældrene siger: “Hvad der end sker med ens søn eller datter, sÃ¥ har de brug for at vide, at vi er der for at støtte dem”.

Josie lever nu fuldstændigt som en pige, og det er lykkedes forældrene at få ændret hendes fødselsattest, pas og sundhedskort, så det fremgår, at hun er en pige.
Det eneste sted, de har haft problemer var, da Josie skulle starte i skole. Skolen ville ikke acceptere, at Josie var en pige. Det medførte, at Josie og lillesøsteren begge bliver hjemmundervist. Forældrene håber dog, at det bliver muligt at få pigerne i skole, når de bliver ældre.

Forældrene er nu ved at undersøge mulighederne for, at Josie kan få pubertetsbremsende medicin og senere kvindelige kønshormoner.
Josie Romero er i dag godt klar over, at hun er født i en drengekrop, og at hun, når hun bliver voksen skal have en operation for at blive en rigtig kvinde.

Dr. Norman Spack fra Boston Children’s Hospital, der forsker specielt i transbørns forhold, er orienteret om Josies forhold.

Familien har valgt at stå offentligt frem for at hjælpe andre forældre med transkønnede børn, og Josie taler åbent og gerne om, hvordan det er at være et transkønnet barn.

* * *
Artikel den 15. oktober 2009 hos Dayli Mail om familien.
Artikel den 15. oktober 2009 hos BT bragte om Josie Romero.
Det anføres i artiklen i BT: “Josie fÃ¥r i dag kvindelige kønshormoner…”
Det er forkert! Josie Romero får ikke kønshormoner. Af artiklen i amerikanske Dayli Mail fremgår det tydeligt, at forældrene er ved at undersøge mulighederne for, at Josie kan få pubertetsbremsende medicin. Det er noget ganske andet. Tina Thranesen.