LGBT Danmark den 12. maj 2016: Danmark vil fjerne transkønnede fra liste over psykiske sygdomme.

Vist 141 gange.
Pressemeddelelse fra LGBT Danmark den 12. maj 2016.

LGBT Danmark
LGBT Danmark
Sundhedsministeren har lyttet til LGBT Danmark og resten af LGBT-miljøet og vil nu fjerne transkønnede fra listen over psykiatriske sygdomme. LGBT Danmark ser med stor tilfredshed på Sophie Løhdes beslutning.

Transkønnede er ikke psykisk syge. Derfor vil sundhedsminister Sophie Løhde fjerne transkønnethed fra listen over psykiske sygdomme. LGBT Danmark ser ministerens beslutning som en stor og rettighed sejr for menneskerettighederne og vil i dag fejre, at transkønnede fra 1. januar 2017 ikke længere anses som psykisk syge i Danmark.

Transpolitisk talsperson i LGBT Danmark Linda Thor Pedersen udtaler:

”Ministerens beslutning er et stort fremskridt for de transkønnedes forhold. Transkønnethed er en naturlig variation ligesom at være venstrehåndet. Vi er ikke syge, og vi hører derfor ikke hjemme i kapitlet for psykiatriske sygdomme. Der er stadig nogle, der tror, at vi er psykiske syge, da vores diagnose er placeret i det psykiatriske kapitel. Beslutningsforslaget vil helt klart være med til at ændre dette.”

Sundhedsminister Sophie Løhde vil i første omgang prøve at få overtalt verdenssundhedsorganisation WHO til at tage førertrøjen på. Sker det ikke, er hun parat til gå dansk enegang.

”Vi glæder os over, at Danmark igen er et foregangsland for LGBT-rettigheder. Men det er vigtigt for os, at regeringen vælger den rigtige løsning og udviser politisk lederskab. LGBT Danmark har været igennem lang dialog med Folketinget og er kommet frem til et godt forslag beskrevet i beslutningsforslaget B7. Vi forventer, at ministeren vil benytte sig af dette gode arbejde,” siger Linda Thor Pedersen.

For yderligere information:
Linda Thor Pedersen – 27 30 83 91, Transpolitisk talsperson i LGBT Danmark
Søren Laursen, Forperson for LGBT Danmark: 4260 4560
Anders Bernhoft, pressemedarbejder: 2252 8657.