LGBT+ Danmark skrev af 4. maj 2020 til Europaudvalget vedr. den ungarske regerings knægtelse af transkønnedes menneskerettigheder.

Vist 60 gange.
LGBT+ Danmark skrev af 4. maj 2020 til Eva Kjer Hansen, der er medlem af Europaudvalget vedr. den ungarske regerings knægtelse af transkønnedes menneskerettigheder.
Europaudvalget (EUU) Alm. del. Samling: 2019-20. Bilag 608.

Skrivelsen gengives herunder.

København, 04-05-2020

Vedr. Den ungarske regerings knægtelse af transkønnedes menneskerettigheder

Kære Eva Kjer Hansen

Jeg skriver til dig i din egenskab af medlem af Folketingets Europaudvalg.

LGBT+ Danmark ønsker at gøre udvalgets medlemmer opmærksomme på den bekymrende situation som LGBT+ personer i visse europæiske lande oplever i denne tid. Særligt i Ungarn ser vi lige nu transpersoners rettigheder blive undergravet i strid med menneskerettighedsdomstolens afgørelser.

Det handler specifikt om artikel 33 i en ny lov vedrørende folkeregistrering som den ungarske regering har fremlagt. Denne artikel vil betyde at man i fremtiden vil registrere alle personers “køn tildelt ved fødslen” og ikke som i dag blot deres “køn”. Dette vil i praksis, og i strid med menneskerettighedsdomstolens afgørelser, betyde at muligheden for juridisk kønsskifte totalt fratages personer, der måtte ønske det. En sådan situation vil få katastrofale konsekvenser for Ungarns LGBT+-samfund.

Vi håber at Europaudvalgets medlemmer indtrængende vil opfordre den danske regering til at sætte fokus på transkønnedes rettigheder i Europa og diskutere med deres europæiske kolleger hvordan man bedst sikrer denne gruppe i en tid hvor de er ekstremt udsatte.

Som udvalget vil være bekendt med følger det ungarske lovforslag en generel erosion af det ungarske folks rettigheder og en tiltagende totalitær udvikling i landet. LGBT+ Danmark ønsker at minde Europaudvalgets medlemmer om at de mest udsatte grupper ofte er de første, der mærker konsekvenserne når fundamentale rettigheder trædes under fode.

LGBT+ Danmark står til rådighed hvis du skulle have ønske om at diskutere sagen nærmere.

Dbh.

Susanne Branner Jespersen
Sekretariatschef LGBT+ Danmark

* * *
Folketingets journal vedr. skrivelsen.
Skrivelsen i pdf-format hos Folketinget.