Resolution fra LGBT Danmarks landsmøde den 6. oktober 2011 om kønsneutralt ægteskab.

Vist 94 gange.
LGBT Danmark vedtog lørdag den 6. oktober 2011 på sit landsmøde følgende resolution:

LGBT Danmark
LGBT Danmark
Resolution fra LGBT Danmarks landsmøde
Landsmødet vedtager resolution om kønsneutraltægteskab

Landsmødet ønsker at klargøre, at LGBT Danmark betragter det kønsneutrale ægteskab som et vigtigere mål på både kort og lang sigt end et folkekirkeligt ritual for vielse af samkønnede par. LGBT Danmark opfordrer regeringen og Folketinget til hurtigst muligt at gennemføre lovgivning om det kønsneutrale ægteskab. Når denne lovgivning er på plads, må Folkekirken og andre trossamfund tage stilling til, om også de ønsker at indstifte ægteskab for samkønnede par og hvilke ritualer, de i givet fald vil anvende herfor.

LGBT Danmark mener ikke, at det ville være udtryk for et reelt fremskridt for LGBT personers rettigheder, hvis en ny ordning gennemføres med endnu et nyt diskriminerende begreb, som f.eks. kun at kalde samkønnede par for ‘livsfæller’.

Landsmødets resolution om trosfrihed og forventningerne til folkekirken:
  1. Landsmødet bekræfter, at foreningens principprogram er udgangspunktet for foreningens virke, og at dette hviler på menneskerettighederne.
  2. LGBT Danmark mener, at staten skal respektere den enkeltes ret til frit at udøve religion efter sin overbevisning.
  3. LGBT Danmark anerkender, at trossamfund kan formulere ritualer i henhold til deres trosgrundlag. I lyset af folkekirkens særlige position, forventer vi, at det især her sker med den størst mulige bredde og respekt for LGBT personers mulighed for at deltage i kirkens liv på lige fod og uden diskrimination.

Resolutionen vil blive sendt til regeringen.