Loni Kai, transkvinde fundet dræbt den 26. august 2001 om morgenen i Oregon, USA.

Vist 129 gange.

Loni Kai
Loni Kai
Søndag den 26. august 2001 klokken otte om morgenen blev liget af transkvinden, Loni Kai fundet på en mark nær vejene Southwest Farmington og Rood Bridge i Washington County, Oregon.
Loni Kai var født som mand med navnet Lorenzo Igisair Okaruru, men havde det meste af sit liv levet som kvinde. Hun var 28 år, 152 cm høj, vejede 59 kg, havde brune øjne og langt sort hår med rødlige striber. Hendes ID-kort var med navnet Lorenzo Okaruru, men med kønnet anført som kvinde.
Da hun blev fundet dræbt, var hun iført kvindetøj.

Det konstateredes, at Loni Kai var dræbt ved voldsomme og brutale slag med formentlig et metalinstrument i hovedet.
Politiet iværksatte en omfattende efterforskning og fik fastlagt Lonis færden de sidste timer før hendes død.
Omkring kl. 2 om natten, den dag hendes lig blev fundet, blev hun set talende med en kvinde ved en 7-Eleven nær Southwest TV Highway og Cornelius Pass Road. Senere blev hun set blaffe langs hovedvejen nær Southwest Murray Boulevard. Klokken 0330 talte en politibetjent fra Beaverton med hende i nærheden af motorvejen og spurgte hende, om hun havde brug for hjælp, men hun afslog. Siden har ingen set hende, før hun kl. 8 blev fundet død på marken.
I forbindelse med efterforskningen efterlyste politiet en mellemstor bil af typen SUV.

Opmærksomhedskort med omtale af drabet på Loni Kai
Opmærksomhedskort med omtale af drabet på Loni Kai
Politiet har mistanke om, at Loni Kai blev taget op at køre i den mellemstore bil, og at føreren og en person mere opdagede, at hun biologisk var en mand og i raseri slog hende ihjel. At der måske har været to personer om drabet underbygger politiet med, at det må have krævet to personer at bære liget af Loni Kai ud på marken.
Ifølge politiet, så er det indtil nu det eneste hate crime drab i deres område.

Politiet udsendte gennem årene flere gange omtale af sagen i håb om at få nye oplysninger, men forgæves. Drabet er fortsat uopklaret.

En lokale menneskerettighedsorganisation afholdt en mindegudstjeneste for Loni Kai i oktober 2001 i Washington County Courthouse.
Der er udlovet en dusør på 4.000 $ for oplysninger, der fører til en anholdelse og domfældelse i sagen.

* * *
Artikel den 17. september 2009 hos Washington County om den fornyede opmærksomhed omkring drabet.
Politimeddelelse den 26. august 2001 med senere tilføjelser om drabet.
Artikel den 25. august 2011 hos Oregonlive: Washington County cold cases: 10 years after county’s only known hate-crime killing, detectives aren’t giving up.