Orientering den 19. oktober 2011 fra formanden for Trans-Danmark.

Vist 214 gange.

Trans-Danmark
Trans-Danmark
Af Susanne Selmer, formand for Trans-Danmark
Hvorfor sker der ikke noget?
Sådan kunne man måske godt som medlem af Trans-Danmark og som bruger af vores forum tænke lige for tiden. Det er ikke helt sådan, det forholder sig, men meget af aktiviteten foregår på bestyrelsesforum og pr. mail med forskellige mennesker, som måske kan hjælpe os i kampen for vore rettigheder.
Problemet er måske bare, at I kan ikke se det. Og det var jo lige præcis det, jeg i foråret beklagede mig over i forhold til den forrige bestyrelse. Og derfor er det vel på sin plads, at jeg orienterer jer om, hvad der foregår.

Aktivitetsudvalget
Arbejder lige nu med at stable et arrangement på benene, så vi kan mødes igen. Jeg kender ikke plan A, det er derfor vi har et udvalg, men der kommer et eller andet ud om ikke så længe.

Sundhedsudvalget
Arbejder på højtryk med at samle ammunition til en bredside mod sundhedsstyrelsen og Sexologisk Klinik. Det er jo særligt aktuelt lige nu efter den massive medieomtale af sagen om Caspian Drumm.
Herudover er udvalget gået i gang med at oversætte den seneste udgave af Standards of Care v.7 til nogenlunde forståeligt dansk. Og det skal også bruges til at påvirke Sundhedsstyrelsen og de politiske partier i den rigtige retning,

Transpolitisk Udvalg
Har i den forgangne uge markeret Trans-Danmarks holdning til sagen om Caspian Drumm. Det kan blandt andet ses i den pressemeddelelse, som blev sendt ud fredag den 14. oktober, og som kan læses på vores hjemmeside. Jeg har haft kontakt til TV2 og gjort opmærksom på, at vi i Danmark ikke har et reelt tilbud om rådgivning af unge transkønnede under 18 år.
Der arbejdes på at få et møde i stand med Özlem Cerkic, hvor vi kan fremlægge vore ønsker om forandringer. Og selv tager jeg til Fredericia på mandag den 24. oktober, hvor SF holder storkredsmøde, og hvor Karina Lorentzen Dehnhardt er en af talerne.
Vi har givet opbakning til en undersøgelse af Sexologisk Klinik, som LGBT Danmark skal stå for at udarbejde, og som sandsynligvis bliver lavet som en brugerundersøgelse med et spørgeskema.
Desværre har alt det hurlumhej, som kom i forbindelse med Caspian-sagen, taget hårdt på Irene Haffner. Hun skrev pressemeddelelse og talte med journalister i mange timer fredag og lørdag, og det gav et mentalt breakdown, så hun har været nødt til at trække sig lidt ud af udvalget. Jeg håber, hun kommer til hægterne igen, så hun kan hjælpe lidt til med de ting, hun er rigtig god til.

Bestyrelsen
Har lige nu gang i at få en ny hjemmeside til at fungere. Jeg håber inderligt, at den bliver mere overskuelig og lettere at finde rundt i. Og jeg har en stille bøn om, at det bliver en informativ hjemmeside, også for folk, som kommer udefra. Lige nu står for eksempel journalister, som vil vide noget om os og vore holdninger, stort set foran en lukket dør. Det er ikke så hensigtsmæssigt.
Lykke og jeg har været i Vejle hos Pia Nielsen og har fået overdraget regnskaber, bogføringsprogram, kassebeholdning og bilag. Og hvis det nu tager Lykke lidt tid at få tygget sig igennem hele historien, kan jeg godt forstå det, det er en ordentlig mundfuld. Vi bør lige have lidt tålmodighed.

S̴ РJo, der sker noget, selv om det ikke er s̴ ̴benbart. Og jeg h̴ber, at vi ogs̴ i overskuelig fremtid vil se nogle resultater af anstrengelserne.

Kram
Susanne