Pressemeddelelse om at bekæmpe forskelsbehandling af transkønnede. 28. oktober 2009.

Vist 79 gange.
Onsdag den 28. oktober 2009 udsendte ILGA-Europe i forbindelse med afholdelse af organisationens årlige konference følgende

PRESSEMEDDELELSE

ILGA-Europes 13. konference.
ILGA-Europes 13. konference.
Europæiske organisationer indgår forpligtigende samarbejde om at bekæmpe forskelsbehandling af transkønnede.

I dag afholdtes “Transrettighedskonference: Sæt transrettigheder pÃ¥ den europæiske dagsorden” (Trans Rights Conference: Putting Trans Rights on the European Agenda) som en for-konference til ILGA-Europes 13. Ã¥rlige konference, som begynder i morgen den 29. oktober 2009.

Konferencen havde til formål at samle relevante europæiske og nationale offentlige organer i en direkte dialog med trans- og LGBT-aktivister fra hele Europa. Det var den første konference, der udelukkende handlede om god praksis i den politiske og retlige udvikling.

Betydningsfulde indlæg blev fremført af

Europa-Kommissionen vil se på den måde, EU-medlemsstaterne implementerer 2004-ligestillingsdirektivet i relation til transkønnede mennesker i 2010-rapporten. Kommissionen vil også offentliggøre sin første undersøgelse om særlige juridiske og politiske forhold i relation til transkønnede mennesker.

Europarådet vil blive nøje omtalt af Agenturet for Grundlæggende Rettigheder i dennes rapport om homofobi og transfobi.

Agenturet for Grundlæggende Rettigheder vil opdatere sine faktuelle oplysninger om transkønnedes forhold i løbet af 2010.

Endelig vil Equinet afgive en erklæring om forskellene i lovgivning mod forskelsbehandling med relation til transkønnede med anbefalinger til at løse manglende ligestilling for disse i EU-medlemsstaterne.

Ved afslutningen af konferencen blev en erklæring om rettigheder for transkønnede mennesker oplæst, diskuteret og godkendt. Erklæringen vil blive fremlagt på ILGA-Europes årlige konference og for TGEU til godkendelse, og når den er godkendt, bør de to organisationer koordinere deres fælles indsats de kommende år.

Slut.