Rigspolitiet har den 28. oktober 2019 offentliggjort en videoen om hadforbrydelser – og om hvorfor hadforbrydelser skal anmeldes.

Vist 85 gange.
Rigspolitiet har fokus på at øge anmeldelsestilbøjeligheden blandt ofre for hadforbrydelser. Det er nødvendigt at få hadforbrydelsessagerne anmeldt, så de kommer til politiets kendskab, for at politiet kan hjælpe i de konkrete sager samt gennemføre målrettede indsatser på hadforbrydelsesområdet.

Rigspolitiet har derfor udarbejdet en kort video omhandlende vigtigheden af, at hadforbrydelser anmeldes til politiet.

Rigspolitiet skriver om videoen:
Hvis du bliver udsat for fx trusler, vold eller hærværk på grund af din tro, etnicitet, seksualitet eller kønsidentitet, så kan der være tale om en hadforbrydelse.

Det er vigtigt, at du anmelder hadforbrydelser til politiet, så vi kan efterforske og forhindre nye sager, og lære mere om, hvordan vi kan tage hånd om ofrene for hadforbrydelser.

Rigspolitiet laver hvert år en rapport over, hvor mange anmeldelser om hadforbrydelser politiet modtager. Vi vil have hadforbrydelser frem i lyset, så vi kan bekæmpe dem, og det forsøger vi bl.a. at gøre sammen med Det Jødiske Samfund, Muslimernes Fællesråd og LGBT Danmark.

* * *
Omtale af videoen og rapporten om hadforbrydelser i 2018 hos politiet.