Sanesha Stewart, transkvinde dræbt af knivstik den 9. februar 2008

Vist 138 gange.

Sanesha Stewart
Sanesha Stewart
Lørdag den 9. februar 2008 omkring kl. 6 om morgenen fandt politiet den sorte transkvinde, Sanesha Stewart dræbt af adskillige knivstik i sin lejlighed i Beaumont Avenue, Bronx, New York.

Da politiet ankom til lejligheden, traf de den 37 årige Steve McMillan. Han erkendte straks drabet og blev med det samme anholdt.
Steve McMillan forklarede, at han blev ophidset, da han fandt ud af, at hun “ikke var en rigtig kvinde”, og dolkede hende igen og igen i brystet og halsen.
McMillan var kort forinden løsladt efter afsoning af 8 års fængsel for narkohandel.

Obduktionen af Sanesha Stewart viste, at hun var stukket med en kniv adskillige gange i halsen og i brystet, at lungen var gennemboret, og at hun havde flere snitsÃ¥r pÃ¥ hænderne – sÃ¥kaldte afværgesÃ¥r, hvilket indikerede, at hun havde forsøgt at værge for sig.

Sanesha Stewart blev født i 1985 som dreng og fik navnet Talib Stewart.
Hun var vellidt af sine naboer, der betegnede hende som en venlig person.
Hun var 182 cm høj og kendt for at klæde sig i en noget provokerende stil og med høje hæle. Hun havde gennemgået forskellige former for feminiseringskirurgi og havde fået indsat brystimplantater. Hun fik cirka et år før sin død officielt ændret sit navn til Sanesha Stewart. Hun var dog også kendt under den kortere form af sit fornavn: Nesha Stewart.

Der er modstridende oplysninger om, hvorvidt Sanesha Stewart var prostitueret eller ej, om Steve McMillan var en kunde, og om han og Sanesha Stewart havde kendt hinanden gennem nogen tid.

Artikel den 10. februar 2008 hos Daily News om drabet.

* * *
Dailey News oprindelige artikel havde overskriften “Fooled John Stabbed Bronx Tranny”. Dette og avisens brug af betegnelsen “han” og om Sanesha Stewart bragte mange sind i oprør og afstedkom, at flere amerikanske transorganisationer, herunder GLAAD – Gay Lesbian Alliance Against Defamation – gik voldsomt i rette med avisen, hvilket endte med, at avisen ændrede artiklens overskrift.
Artikel den 12. februar 2008 hos Pink News derom.

* * *
Mindeliste over dræbte transkønnede.