Spgsm. 223 af 14. februar 2008 om videnskabelige produktion om transseksualisme fra Sexologisk Klinik. Svar 2. april 2008.

Vist 147 gange.
Sundhedsudvalget stillede den 14. februar 2008 pĂĽ foranledning af Per Clausen, Enhedslisten spørgsmĂĽl 223 – Alm. del 2007-08 (2. samling) – om den publicerede videnskabelige produktion om transseksualisme pĂĽ Sexologisk Klinik til minister for sundhed og forebyggelse Jakob Axel Nielsen, der svarede den 2. april 2008.

Spørgsmül
Ministeren bedes fremlĂŚgge en samlet oversigt over den publicerede videnskabelige produktion om transseksualisme udarbejdet af psykologer eller lĂŚger tilknyttet Sexologisk Klinik siden denne blev oprettet i 1986.

Svar
Jeg har anmodet Region Hovedstaden om et bidrag til brug for besvarelsen. Regionen oplyser følgende:

“Rigshospitalets Sexologiske Klinik har ingen publikationer vedrørende transseksualitet i perioden. Man har lĂŚnge vĂŚret opmĂŚrksom pĂĽ problemet med den manglende opfølgning, som bl.a. skyldes manglende bevillinger til sexologisk forskning, herunder forskning i transseksualitet.

Sexologiske Klinik har dog en igangvĂŚrende dataindsamling, der muliggør detaljeret opfølgning pĂĽ patienter behandlet efter 2002. Derudover er der planlagt et ph.d. projekt, der er en opfølgning pĂĽ transseksuelle behandlet i klinikken i perioden 1994 – 2002. Projektet er godkendt af Københavns Universitet, men pĂĽ trods af talrige fondsansøgninger er det ikke lykkedes at fĂĽ økonomisk støtte til projektet.”

Jeg kan henholde mig til Region Hovedstadens oplysninger.

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmület og svaret.
Spørgsmület og svaret i pdf-format hos Folketinget.