Spgsm. nr. 30 den 10. oktober 2014 ministerens holdning til at SST’s nye vejledning vil øge ventetiden for transkønnede til sundhedsmin. Svar 12. november 2014.

Vist 156 gange.
Uffe Elbæk (UFG) stillede den 10. oktober 2014 spørgsmål 30 – SUU, Slm. del. Samling: 2014-15 – om ministerens holdning til, at Sundhedsstyrelsens udkast til Vejledning om udredning og behandling af transkønnede vil øge ventetiden betragteligt for en patientgruppe, som i forvejen er tilfreds med den behandling de får hos de praktiserende læger, til ministeren for sundhed og forebyggelse, Nick Hækkerup (S), der svarede den 12. november 2014.

Spørgsmålet
Hvad er ministerens holdning til, at den nye praksis for behandling af transkønnede vil øge ventetiden betragteligt for en patientgruppe, som i forvejen er tilfreds med den behandling de får hos de praktiserende læger?

Svaret
I forbindelse med besvarelse af spørgsmål har ministeriet indhentet en udtalelse fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen udtaler:
Sundhedsstyrelsen har i november 2012 udmeldt, at myndige transkønnede, som da var i hormonbehandling hos praktiserende gynækologer, kunne fortsætte denne behandling til Sundhedsstyrelsens vejledning kom. Sundhedsstyrelsen har senest i en udmelding i denne måned gentaget dette på sin hjemmeside Se http://sundhedsstyrelsen.dk/da/nyheder/2014/fortsat-hormonbehandling-til-transkoennede.

Sundhedsstyrelsen forventer som udgangspunkt, at vejledningen om udredning og behandling af transkønnede ikke vil øge ventetiden for patientgrupper, der allerede i forvejen er i hormonbehandling.”

Jeg kan henholde mig til Sundhedsstyrelsens udtalelse.

Med venlig hilsen
Nick Hækkerup

* * *
Folketingets journal vedrørende spørgsmålet og svaret.
Spørgsmålet og svaret i pdf-format hos Folketinget.