sundhed.dk giver fra den 9. september 2015 hurtigere digital adgang til egne journaldata og prøvesvar.

Vist 88 gange.
sundhed.dk udsendte den 8. september 2015 den herunder gengivne meddelelse om hurtigere adgang for borgerne til egne data.

* * *
Borgernes adgang til egne data har været implementeret med en forsinkelse, som sikrede, at sundhedsfaglige kunne se data i længere tid før borgerne. Nu får borgerne mulighed for at læse med hurtigere – også mens deres data gør en forskel.

Er du i et patientforløb, vil du efter d. 9. september 2015 opleve, at du får mulighed for hurtigere at kigge med i sundhedsvæsenets data om dig. Ved login i egen Sundhedsjournal på sundhed.dk vil data fremover blive vist med mindre forsinkelse i forhold til tidligere.

Fremover vil data og notater fra sygehusjournalen blive synlige fra tre dage efter at de registreres, og prøvesvar vil være tilgængelige, når blot der er gået tre dage fra prøvetagningstidspunktet. Man skal naturligvis stadig vente på at prøven analyseres, og man kan ikke altid vide, hvor lang tid analysen i laboratoriet vil tage eller om der er én eller flere analyser tilknyttet fx en enkelt blodprøve.

Hyppige brugere af Sundhedsjournalen vil bemærke, at overbliksbilledet i løsningen i en periode ikke længere fremviser de senest tilgængelige data. Dette for at sikre, at alle brugere kan tage stilling til, om de ønsker den hurtigere adgang til data, eller eventuelt vil vente til at alle data med højere sandsynlighed kan være blevet kommunikeret direkte af fx deres læge.

Hurtigere adgang til data var et af de mest markante ønsker fra borgerne til forbedring af Sundhedsjournalen, da regionerne med hjælp fra sundhed.dk gennemførte en brugerundersøgelse tidligere på året.

Ændringen er besluttet i Danske Regioners bestyrelse.

* * *
Meddelelsen hos sundhed.dk