Alan Finch fra Australien fortryder sin MtK kønsskifteoperation. 1. september 2003.

Vist 664 gange.

Alan Finch
Alan Finch
Alan Finch blev født i Lancaster, England i 1967. Hans moder blev skilt fra Alans fader, da Alan var 15 år. Da han var 18-årig begyndte han behandling med kvindelige kønshormoner. Som 19-årig flyttede han med sin moder og søster til Australien, hvor han fortsatte behandlingen. Han fik afslag på kønsskifteoperation første gang, han søgte. Imidlertid havde han lært de rigtige svar på psykiaternes spørgsmål, og anden gang, han søge, fik han tilladelse til kønsskifteoperation.
Da både hans moder og de proffessionelle behandlere støttede ham, fik han som 21 årig foretaget en MtK kønsskifteoperation og blev til Helen.
Helen blev gift med en mand, men ægteskabet blev opløst. Siden havde Helen et forhold til en kvinde.

Som 30 årig fortrød Helen kønsskifteoperationen og begyndte at indtage mandlige kønshormoner og igen at leve som manden Alan. Som 35-årig ønsker Alan at få rekonstrueret sin penis.

Alan Finch følte, at de læger, som gav tilladelse til hans mand til kvinde operation fejlede og burde have indset, at hans ønske om at blive kvinde ikke var den rigtige måde at flygte fra de psykiske problemer, han havde.
Til støtte for dette udtaler en læge, at det var manglen på en faderrolle, da Alan var ung, som dybest set var årsagen til situationen.

* * *
Foromtalt den 31. august 2003 i theage.com til udsendelsen den 1. september 2003 pÃ¥ den australske fjernsynskanal “ABC TV’s Australian Story”, hvor Alan Finch fortalte om sit liv.
Artikel den 31. august 2003 hos ssmh.com.au: Man who became woman wants to be a man again.
Artikel den 22. marts 2008 hos A Gender Variance Who’s Who om Alan Finch.
Artikel hos The University of Western Australis om “sagen Alan Finch”.