Axel Axgil: Kampen for kærligheden

Vist 756 gange.

Axel Axgil: Kampen for kærligheden
Axel Axgil: Kampen for kærligheden

Titel Axel Axgil: Kampen for kærligheden
Forfatter Bjarne Henrik Lundis
Forlag Forlaget Sidespejlet
Udgivet 4. oktober 2012
Sprog Dansk
Antal sider 154
ISBN-13 9788799561995

Biografisk bog om Axel Axgil, stifteren af Kredsen af 1948, der skiftede navn til Forbundet er 1948, og i dag hedder LGBT Danmark.

Axel Axgil blev bortadopteret af sine forældre, da han kun var to dage gammel.
Da det kom frem i medierne, han var homoseksuel, fik det store personlige omkostninger.
Axel Axgil har i hele sit liv måttet kæmpe for kærligheden. Kæmpe for at få lov til at være sig selv.
Axel Axgil er et kendt b√łsseikon i b√•de Danmark og resten af verden. Det var nemlig Axel Axgil, der tilbage i 1948 tog initiativ til den f√łrste forening for homoseksuelle herhjemme. Desuden – og nok allermest kendt – var Axel Axgil og hans livs k√¶rlighed Eigil Axgil det f√łrste homoseksuelle par i verden, som indgik registreret partnerskab den 1. oktober 1989 p√• K√łbenhavns R√•dhus.
“Axel Axgil – Kampen for k√¶rligheden” giver et b√•de k√¶rligt og kritisk billede af mennesket, idealisten og forretningsmanden. Et 96-√•rigt liv, som b√•de sendte Axel Axgil bag tremmerne i celle 224 i Vestre F√¶ngsel og har givet ham kultstatus.
Et portr√¶t, som overrasker, og hvor Axel Axgil for f√łrste gang fort√¶ller om den store hemmelighed, han gemte p√• hele sit liv.
Bogen er en fortælling om homoseksualitet og homoseksuelles vilkår i samfundet i de seneste hundrede år.

Axel blev f√łdt den 3. april 1914 i Odense og fik navnet Axel Lundahl Madsen.
Kort efter, han stiftede foreningen, m√łdte han Eigil Eskildsen, som han forlovede sig med i 1950. De markerede deres forhold ved at flette deres fornavne sammen til Axgil, som de tog til efternavn.
Som det f√łrste par indgik de registreret partnerskab den 1. oktober 1989 – samme dag, som lov om registreret partnerskab tr√•dte ikraft.

William Dam med omtale af bogen, og hvor den kan k√łbes.