B 129. Spgsm. 2 af 19. maj 2011 fra Retsudvalget om politiet i sit system har et særligt felt til registrering af hate crimes. Svar 27. juni 2011.

Vist 78 gange.
Retsudvalget stillede den 19. maj 2011 efter √łnske fra Mogens Jensen (S) sp√łrgsm√•l nr. 2 vedr√łrende beslutningsforslag B 129 – Samling 2010-11 – om det er korrekt, at Rigspolitiet endnu ikke i sit sagsbehandlingssystem har indf√łrt et s√¶rligt felt til registrering af hate crimes, til justitsminister, Lars Barfoed, der svarede den 27. juni 2011.

Sp√łrgsm√•l
Vil ministeren oplyse om det er korrekt at Rigspolitiet endnu ikke i sit sagsbehandlingssystem har indf√łrt et s√¶rligt felt vedr√łrende registrering af hate crimes som ministeren har lovet i svar p√• sp√łrgsm√•l nr. 1708 den 18. marts 2009 og kan ministeren oplyse hvorn√•r det sker?

Svar
Som jeg var inde på under 1. behandlingen af beslutningsforslaget den 19. maj 2011, vil der i politiets nye sagsstyringssystem (POLSAG) være en særlig funktionalitet til registrering af forskellige indberetnings- og forelæggelsesordninger mv. I den forbindelse bliver der medtaget et særligt felt til registrering af hadforbrydelser. Der vil endvidere være mulighed for, at man ved enhver anmeldelse kan markere, om der er mistanke om, at der er tale om en hadforbrydelse.

Det nævnte initiativ vil medvirke til at sikre, at den enkelte sagsbehandler er opmærksom på at overveje, om der i det konkrete tilfælde kunne være tale om en hadforbrydelse.

Som jeg tilkendegav under 1. behandlingen, forventes politiets nye sagsstyringssystem at v√¶re indf√łrt i alle landets politikredse i l√łbet af sommeren 2012.

* * *
Sp√łrgsm√•let og svaret i pdf-format hos Folketinget.