B 142. Bilag nr. 9. Spgsm. nr. 41. Sascha Natascha Bosses henvendelse af 23. juli 2007 til Sundhedsudvalget. Sp√łrgsm√•l 41 derom til ministeren. Svar den 27. september 2007.

Vist 437 gange.
Sascha Natascha Bosse fremsendte den 23. juli 2007 i anledning af beslutningsforslag B 142 en skrivelse vedh√¶ftet to bilag til Sundhedsudvalget, der den 26. juli 2007 i spgsm. nr. 41 bad indenrigs- og sundhedsministeren, Lars L√łkke Rasmussen, om at kommentere henvendelsen, hvilket skete i svar af 27. september 2007.

Indhold
Henvendelsen fra Sascha Natascha Bosse i sin helhed
Sp√łrgsm√•l nr. 41 af 26. juli 2007 til indenrigs- og sundhedsministeren
Svar den 27. september 20074 fra ministeren på spgsm. nr. 41
Kildehenvisninger

[Til top] Henvendelsen i sin helhed.
Henvendelsen
Bilag 1
Bilag 2

* * *
[Til top] Henvendelsen

Sundhedsudvalget
Christiansborg
1240 K√łbenhavn K Taastrup den 23. juli 2007
M√• gerne offentligg√łres!
Vedr. lovforslag B 142: Transseksuelles rettigheder
Kære medlemmer af sundhedsudvalget. Jeg vælger at skrive til jer på denne personlige måde, da jeg mener det vil gavne min fremtid som den person jeg er indeni, ikke udenpå. I mit åbne brev til jer, vil jeg komme med en forklaring på min situation, min omgangskreds, mine arbejdskollegaer samt den situation som jeg står i på nuværende tidspunkt og den situation jeg frygter vil komme ud i, hvis specielt en del af forslaget vil blive godkendt.

Min nuværende situation:
F√łrst lidt om mig. Jeg er f√łdt dreng, men har altid f√łlt mig mere anderledes end hvad godt er.
Lige fra jeg var omkring de 4-5 √•r, har jeg vidst der var noget “galt”. Jeg t√¶nker som en kvinde, handler som en kvinde og er en kvinde! Derfor er der kun en mulighed for mig, det er en k√łnskorrigerende operation som jeg forventer skal foreg√• inden jeg bliver 35, alts√• indenfor de n√¶ste 2 √•r.
Min dagligdag er fyldt at frustrationer samt en kamp for at blive accepteret som den person jeg er indvendig. Men jeg har store problemer med mit ydre som g√łr mig ude af stand til at leve fuldtid som Natascha, som jeg gerne vil.
Jeg har en kraftig beh√•ring, og kraftig sk√¶gv√¶kst som jeg skal have v√¶k, ud af mit system da de ikke passer til mig. Jeg f√łler mig ikke tilpas n√•r jeg ser mig i spejlet og ser sk√¶gstubbe.
Skægget betaler jeg selv for at få fjernet, det koster mig 600 kr hver 5-6 uge og det lyder ikke af så meget, men tro mig, det er mange penge når man ikke har så mange i forvejen.

Min behandling:
Lige pt g√•r jeg ikke p√• Sexsologisk Klinik, som er den eneste klinik i DK hvor man kan g√• i “terapi”, f√• en diagnose (som regl efter f√łrste gang hvor man bliver klassificeret som transvestitisk fetishist).
Jeg g√•r hos en gyn√¶kolog som tager sig af mine hormoner, en psykiater som tager sig af min depression og det er faktisk det eneste, for jeg har, som s√• mange andre, valgt Sexologisk Klinik fra, da jeg mener deres behandlingsmetoder er langt fra gode og det er lidt sv√¶rt at tage en klinik seri√łst som b√•de behandler seksualforbrydere og transseksuelle p√• samme tid.
(se bilag 1: Klage til SK)

Min arbejdssituation:
Pt. arbejder jeg for DSB i en Kort og Godt butik. Jeg har forklaret min leder om min situation og som hun selv har sagt det, s√• er hun lidt ligeglad, bare jeg udf√łrer mit job godt nok. Jeg har sendt en mail ud til mine kollegaer, (se bilag 2: Mail til mine kollegaer), der er kommet rigtig god respons fra de fleste, mange har jeg slet ikke h√łrt noget fra, s√• det tager jeg som det kommer. Vi har dog lavet en plan B i tilf√¶lde af at mine kollegaer ikke vil kunne klare den omv√¶ltning der ligger ude i fremtiden, den handler ganske enkelt om at jeg kan blive flyttet til vores kundeservice.
Der er der s√• mange af mine kollegaer der h√•ber jeg bliver, de accepterer mig som jeg er og synes jeg er en fantastisk person, men lige nu er min fornemmelse for min arbejdsplads lidt blandet, desv√¶rre, s√• jeg vil se tiden an og lade min situation komme an p√• en pr√łve.

Om situationen generelt:
Der er, som jeg indenfor det seneste par måneder har fundet ud af, 2 former for transseksuelle og forskellige behandlingsformer for disse og for lige at forklare hvordan det er sat op, så er vi delt i 2!
1 gruppe:
Transvestitter/transseksuelle, p√• hormoner, der ikke √łnsker/har behov for en korrigerende operation.
2 gruppe:
Transseksuelle hvor der ikke er nogen anden udvej end en operation.

F√¶lles for begge grupper er at de gerne vil leve som kvinder og blive respekteret som kvinder, nogle transvestitter bliver seksuelt ophidset af at have det modsatte k√łns t√łj p√•, det g√łr transseksuelle ikke!
Nogle af de tr√¶k som vi absolut ikke har tilf√¶lles, er at komme i hormonbehandling, f√• √¶ndret navn og CPR-nr. s√• det matcher den person vi er udaftil og s√• √łnsket om en korrigerende operation som er det st√łrste √łnske vi har. Og det skal man tage i betragtning, inden man ser p√• vores situation og evt. godkender et lovforslag omkring os, for jeg kan kun forestille mig hvor sv√¶rt det m√• v√¶re for jer at s√¶tte jer ind i en situation hvor en person √łnsker at f√• korrigeret sit nuv√¶rende k√łn. Det h√łrer jeg fra mange af mine venner og bekendte som h√łrer om mig.

Transseksuelle er nok mere egoistiske p√• det punkt, det er en n√łdvendighed, vi skal t√¶nke p√• meget mere end den normale dansker. Vi skal til at finde os selv for anden gang i vores liv. Vi skal/er i gang med vores andet teenage √•r, og vi bliver n√łd til at se i √łjnene at det ikke er nemt i Danmark. Men det er fordi vi ser hvordan tingene st√•r til ude i verden og √¶rgre os over at vi bor her i Danmark, hvor man ikke engang kan f√• den n√łdvendige og meget element√¶re hj√¶lp. Der er ikke noget at sige til de fleste af os g√•r uden om systemet, f√•r vores egen gyn√¶kolog, tager til Thailand og bliver opereret da kirugerne er 1000 gange mere kompetente end i Danmark.

Og vi skal have lov til at v√¶re egoistiske! Det er vores liv der h√¶nger i laser. Mange af os kan ikke f√• vores dagligdag til at fungere, forholdet til konen/manden krakelerer, der er evt. skilsmisse i luften, hvad siger b√łrnene?, hvad med vores kollegaer? Er de √•bne overfor os som Kvinde/Mand?, kan vi beholde vores job eller skal vi s√łge et nyt, bare for at blive accepteret?

Fremtiden:
Lovforslaget handler om at transseksuelle, der ikke vil/kan opereres skal have lov til at skifte navn og CPR-nr. Jeg tror man skal passe p√•, det n√¶ste bliver vel ogs√• at transvestitter ogs√• skal have lov til at skifte navn og CPR-nr p√• ligefod med os der br√¶ndende √łnsker os en operation og som er vores eneste udvej for at vi kan leve vores liv fuldt ud lykkeligt?

Nej, jeg mener at transvestitter eller m√¶nd der selv v√¶lger at leve som kvinder, stadig m√• leve med deres k√łnsneutralenavn og mandlige CPR-nr. De er m√¶nd til den dag de d√łr. Jeg ved godt mange siger at k√łnnet ikke sidder mellem benene, men mellem √łrene og ja det er til dels rigtigt, men for os transseksuelle som br√¶ndende √łnsker at blive den kvinde vi er indvendigt, s√• er k√łnnet mellem benene utroligt vigtigt. Faktisk er det den eneste udvej for at leve et anst√¶ndigt liv med den mand eller kvinde som vi nu √łnsker det.
Mange p√•st√•r at de er tilfredse med det k√łn de er f√łdt med, at de er kvinder mellem √łrene. I mine √łjne er de mere transvestitiske end de er transseksuelle, der er selvf√łlgelig undtagelser, blandt andet transseksuelle der af den ene eller anden enten medicinske/aldersm√¶ssige eller anden √•rsag, ikke kan/√łnsker at blive opereret.

Jeg h√•ber udvalget vil t√¶nke sig rigtigt godt om inden forslaget bliver sat til godkendelse. Jeg h√•ber at vores forskellige historier, vil f√• jer til at se p√• hver vores situation. Her t√¶nker jeg transvestitter contra transseksuelle. Jeg er sikker p√• at begge grupper vil kunne f√• noget ud af forslaget, men desv√¶rre m√• jeg indr√łmme, at hvis forslaget bliver godkendt, s√• er det ikke de transseksuelles gode der tages hensyn til, men transvestitternes og det er noget h√ł!

Vi er ikke og kommer aldrig i samme gruppe som transvestitter, dette er en meget vigtig faktor i vores liv. Vi transseksuelle er i en evig krig med vores biologiske k√łn, indtil vi f√•r vores korrigerende operation, det er Transvestitter ikke. Derfor mener jeg ikke at f√łlgende b√łr godkendes:

-at myndige mennesker selv kan bestemme, hvilken k√łnsidentitet deres cpr-nummer og pas skal udtrykke

Mine bange anelser g√•r p√• myndige mennesker, der ikke er ved deres fulde fem. I disse situationer er jeg meget bange for at det vil g√• galt. Jeg mener heller ikke at transvestitter samt fetishistiske transvestitter skal have denne mulighed. Som skrevet tidligere, de er f√łdt m√¶nd og vil v√¶re m√¶nd til den dag de d√łr!…

Jeg har selvf√łlgelig snakket med mange af mine meds√łstre om denne meget firkantede m√•de at se p√• tingene p√•. Vi er ikke altid enige og det er m√•ske lidt tyndt et grundlag for en holdning, men det er nu min holdning omkring emnet…

Jeg vil gerne v√¶re med til at g√łre en forskel for os transseksuelle, derfor er jeg tr√•dt ind i PFT¬īs (Patientforeningen For Transseksuelle) bestyrelse, som jeg tror 100% p√• og igennem her er jeg kommet i kontakt med en masse mennesker der kan se hvor d√•rligt vores behandler system fungerer og hvorfor s√• mange tager til Thailand og bliver opereret…

Min holdning:
Der burde komme en ny overlæge på Sexologisk Klinik. En overlæge der rent faktisk ved hvad vedkommende snakker om og er åben overfor den tilstand som vi er i og har en god portion empati overfor os.
Eller osse skal man g√łre som i Norge, lave en s√•kaldt GID klinik. En klinik som kun varetager transseksuelles interesser, med eksperter p√• omr√•det, vejledere i form af kvinder/m√¶nd som har v√¶ret turen igennem, som kan r√•dgive og vejlede i samr√•d med en psykolog, omkring ens tilstand, arbejde, familie og venner. Det er der mange der har brug for og derfor vil PFT v√¶re en god sparringspartner omkring dette emne.

Transseksuelle/transseksualitet, ordene betyder mange ting i nogens √łjne og burde ikke eksisterer, da det i mange tilf√¶lde har en forkert klang og misbruges af personer som misforst√•r ordet…

Transseksuel:
Personer der mener de er kvinder, tager hormoner og lever 85% som kvinde, disse personer kalder sig transseksuele, men √łnsker ikke at f√• deres k√łn korrigeret, ergo, s√• kan de umuligt v√¶re transseksuelle!

Transseksualisme/transexuality:
Kvinder/m√¶nd som helt fra barnsben har f√łlt at de er f√łdt i den forkerte krop, vi vokser op med en indre kamp. Den fort√¶ller os en ting, men vi g√łr noget andet, for det siger normen vi skal.

Mit forslag til vores diagnose må derfor være at ægte transseksuelle får diagnosen transseksualisme og får en ordentlig behandling derefter!

Med venlig hilsen

Sascha Natascha Bosse
Taastrupgårdsvej 13, 2th
2630 Taastrup

Tlf: 2613-2774

* * *
[Til top] [Retur til henvendelsen] Bilag 1
Hej med jer alle ūüôā

Jeg har haft en rigtig god samtale med XxxX og den vil jeg gerne have lov til at dele med jer ūüôā

Kommer der til at ske lidt √¶ndringer med mig over de n√¶ste par √•r og jeg ville gerne selv pr√łve at forklare hvad der kommer til at ske ūüôā

Jeg lider af noget der hedder HBS, det st√•r for Harry Benjamin Syndrome, det betyder i alt sin enkelhed at jeg har et kvindesind og er f√łdt i den forkerte krop.

Lige nu er jeg på kvindelige hormoner og min krop er i store forandringer.

1: min stemme bliver lysere.

2: mit hår vokser og vil blive farvet.

3: jeg skal tabe mig.

4: jeg skal gennemg√• en s√•kaldt k√łnsbekr√¶ftende operation om ca. 1¬Ĺ til 2 √•r, men det kommer an p√• hvor hurtigt jeg taber mig.

I samtalen med XxxX, har vi selvf√łlgelig snakket om de konsekvenser det vil f√• for jer, som mine kollegaer, jeg er √•ben for sp√łrgsm√•l og har fuld respekt for at det er en stor mundfuld at sluge for jer.
Derfor er jeg √•ben for alle sp√łrgsm√•l og jeg vil p√• et senere tidspunkt inviterer dem der har lyst, til en aften hvor en af mine veninder som er opereret, vil kunne svare p√• en masse sp√łrgsm√•l, jeg vil selvf√łlgelig s√łrge for mad og drikke til os.

I mellemtiden kan du, hvis du har lyst, bes√łge min hjemmeside

Med venlig hilsen

Sascha Bosse
Tlf: 2613-2774

* * *
[Til top] [Retur til henvendelsen] Bilag 2
Taastrup den 19-04-2007

Att. Ellids Kristensen
Sexologisk Klinik
Rigshospitalet
Afsnit 7411
Blegdamsvej 9
2100 K√łbenhavn √ė

Lige nu er jeg vred, skuffet og ked af det p√• samme tid, det er en f√łlelse som jeg sj√¶ldent har, men n√•r den endelig kommer frem, s√• tordner det ud!!

Vred: vred over at have fået den henvisning, jeg skulle have lyttet til mit indre omkring SK, de er stadig nogle paddehatte derinde.
Skuffet: skuffet fordi det er den eneste instans i DK som kan hj√¶lpe med et navneskifte f√łr en evt. Operation, jeg ved hvor jeg skal hen, jeg ved hvordan jeg kommer derhen, men lige nu er der kun omveje.

Ked af det: fordi hende den s√•kaldte psykolog jeg snakkede med ikke engagerede sig i samtalen, det tog n√łjagtig 37 min. S√• havde hun spurgt hvor tit jeg dyrker sex, hvordan jeg dyrker sex og om jeg var blevet seksuelt overfaldet eller voldtaget!!

HVAD FANDEN HAR DET MED MIG OG MIN SAG AT G√ėRE!?!?!?!?!?

Jeg var til samtale hos Rikke Kildev√¶ld p√• Sexologisk Klinik Rigshospitalet, og aldrig i mit liv har jeg f√łlt mig s√• nedv√¶rdiget.

Jeg blev hentet i venteværelset, Rikke sagde bare Bosse da hun godt kunne se jeg ikke ligefrem lignede en mand! Jeg sagde ja og rejste mig og gik med hende.

Da jeg kommer op p√• f√łrste sal, st√•r der en pige som er psykologistuderende, hun skal v√¶re med til samtalen f√•r jeg at vide..

Samtalen starter med: hvorfor vil du g√• herinde, jeg sidder med flot make-up, lys paryk, p√¶ne h√łjh√¶lede sko, dyr frakke til 12000 kr og en gucci taske over skulderen, p√• papiret st√•r der Nick Bosse og jeg ligner en kvinde, s√• kommer sp√łrgsm√•let, hvorfor vil du g√• herinde?

Så kiggede hun i et stykke tid efter en consentform som de skulle bruge til at indhente oplysninger fra min gynækolog og min psykiater, så sendte hun den psykologistuderende ned til sekretæren for at hente den.

Jeg blev lige lovligt k√¶k og sagde, er det ikke √•benlyst?, det skal lige siges at man i den personprofil man sender ind skal skrive hvad problemet er og en evt. L√łsning p√• det.

Samtalen g√•r i gang og jeg f√•r stillet forskellige sp√łrgsm√•l, som jeg rent faktisk har svaret p√• 1 gang p√• papir, hun stiller nogle meget n√¶rg√•ende sp√łrgsm√•l omkring min seksualitet, jeg siger at jeg har en k√¶reste, mandlig og hun siger s√•, s√• du er b√łsse!, nej jeg er en hetroseksuel kvinde, jeg forklare at jeg har haft 2 forhold og det nuv√¶rende er mit andet og at vi har v√¶ret sammen i 5¬Ĺ √•r (her kommer s√• ingen sp√łrgsm√•l omkring hvordan han tager det, det manglede faktisk)

Hun sp√łrger hvor mange sexpartnere jeg har haft igennem tiden, hun sp√łrger hvor tit jeg har erektion, hvor tit jeg onanere og hvor tit og hvordan jeg dyrker sex med min nuv√¶rende k√¶reste, ting jeg ikke rigtigt kan finde relevante for den situation jeg er i nu, sp√łrgsm√•l som for mig var meget personlige og de gik mere i dybden end de egentlig burde.

Hun sp√łrger ogs√• om jeg har v√¶ret udsat for incest, vold eller seksuelt overfald, jeg bliver lidt irreteret og siger defin√©r sp√łrgsm√•let, s√• siger hun bare, det er bare noget vi skal sp√łrge om!!, jeg svare s√• nej!

Hun sp√łrger ogs√• p√• et tidspunkt ind til at jeg i den profil jeg har vedlagt, ang. Den nye medicin jeg f√•r, jeg forklarer at de papirer har jeg liggende i min taske og hun skal nok f√• dem, 3 gange sp√łrger hun til den nye medcin, som jeg ogs√• forklarer hende hvad er, at papirene ligger i min taske og hun skal nok f√• dem udleveret da det har relevans for min sag.

Hun sp√łrger hvad jeg laver i min fritid, jeg forklarer hende at jeg stiller op til bestyrelsen i PFT og jeg har meldt mig ind i Socialdemokratiet da jeg tror p√• at jeg kan v√¶re med til at g√łre en forskel, jeg kigger hende dybt i √łjnene og fort√¶ller hende p√• en h√•rd, men k√¶rlig m√•de at det p√• ingen m√•de er sjov at v√¶re TS/HBS person i DK i dag, der er alt for mange gamle og for√¶ldede love, som praktisk g√łr det umuligt for en HBS person at leve et nogenlunde normalt liv, som jeg siger til hende, der er nogen der har for meget magt!

Hun sp√łrger s√• hvad mit form√•l med at g√• p√• SK vil v√¶re, jeg forklarer hende at mit form√•l er at f√• lov til at skifte navn, jeg er ligeglad med om der st√•r M el. F i mit pas indtil videre, men mit navn vil jeg gerne have √¶ndret, ogs√• n√•r jeg skal ud og have nyt job, s√• er det ikke s√• fedt man st√•r i damet√łj og n√•r man giver sit skattekort, s√• st√•r der et mandenavn, nej det er ikke fedt, og som en spydig bem√¶rkning n√¶vner jeg at jeg ville √łnske jeg boede i Spanien med den nye lov der lige er vedtaget.
Hun siger at man f√łrst kan komme i betragtning til nyt navn n√•r man har g√•et derinde i 1 √•r, s√• er det dem der skal tage stilling til om man er “egnet” til at f√• skiftet navn.

Hun p√•peger at de ikke kan give mig hormoner eller indstille mig til operation da jeg er for tyk, jeg p√•peger overfor hende at jeg er p√• hormoner som jeg har f√•et igennem min gyn√¶kolog og at jeg ikke √łnsker at blive opereret i DK da kirugerne ikke er dygtige nok!
Efter jeg har gjort det klart for hende at jeg ikke √łnsker disse ting, s√• gentager hun endnu engang at de (SK) ikke kan give mig hormoner eller indstille mig til operation, da jeg er for tyk! Atter engang skal jeg forklare hende, denne gang med en lidt mere h√•rd tone, at jeg er p√• hormoner, at jeg ikke √łnsker at blive
opereret i DK da kirugerne ikke er dygtige nok!

P√• et tidspunkt siger hun at hun ikke har mere at sp√łrge om, jeg giver hende en mulighed for at stille sp√łrgsm√•l som hun evt. M√•tte have, hun har ingen, hun sp√łrger den studerende om hun har noget der skal snakkes om, men det har hun s√• heller ikke, s√• er vi vist f√¶rdig, hun rejser sig og √•bner d√łren, jeg pakker mine ting sammen og f√łler n√¶sten jeg bliver smidt ud af v√¶relset, jeg siger p√¶nt farvel til hende og den studerende og g√•r ud til bilen!
Jeg sidder i bilen i ca. 5 min, jeg er s√• rystet over oplevelsen at jeg ikke kan k√łre, hele vejen hjem i bilen kan jeg m√¶rke min vrede!

Om hende:
Under hele samtalen virker hun √•ndsfrav√¶rende og ikke til stede, hun virker ikke oprigtig i den m√•de hun skal “analysere” mig, hun gentager sig selv flere gange, og sp√łrgsm√•lene omkring voldt√¶gt er helt ude i torvene, hun er ikke spor personlig, og man har slet ikke lyst til at svare p√• hendes sp√łrgsm√•l.
De sp√łrgsm√•l jeg havde troet der ville komme glimrede med deres frav√¶r, sp√łrgsm√•l om min konkrete situation og hvordan vi skal kunne h√•ndtere den.
Jeg f√łler mig tr√•dt p√•, ikke taget seri√łst og som en udstillingsdukke, jeg havde ikke bedt om at der m√•tte komme en studerende med ind i samtalen, en samtale jeg troede var for at guide mig den rette vej ind til den rette psykolog/psykiater derinde, det kan ikke v√¶re rigtigt at man skal udstilles p√• den m√•de for at f√•
hjælp!
Det jeg savnede var en god omgang empati, den var ikke eksisterende, hverken i forhold til mig eller den studerende, der var ingen sp√łrgsm√•l om min person, men alt handlede om sex, seksualitet og hvad dertil h√łrer.
Jeg savnede en fremgangsm√•de for HBS personer, hun spurgte til h√łjre og venstre, men ramte aldrig
plet.

Om Rikke kan jeg kun sige, hun burde ikke arbejde med Transseksuelle!

Jeg har ogs√• h√łrt fra flere andre personer at hun er meget utilfredstillende at v√¶re i “behandling” hos.

Den 30-04-07 skal jeg ind til samtale hos Hanne Horsb√łl, jeg h√•ber virkelig at hun er bedre til at have med Transseksuelle at g√łre, jeg havde spurgt p√¶nt om det var muligt at komme til at tale med Eva Grahn, men den mulighed har jeg ikke f√•et, desv√¶rre, da jeg kun har h√łrt hende blive rost til skyerne..

Hvis der er noget du vil have uddybet, så kan jeg kontaktes på tlf. 4041-9993 eller på tlf: 4399-9993
Med Venlig hilsen
Sascha Natascha Bosse
Taastrupgårdsvej 13,2th.
2630 Taastrup

* * *
[Til top] Sp√łrgsm√•l nr. 41
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 23. juli 2007 fra Sascha Natascha Bosse, jf. B 142 – bilag 9.

[Til top] Svar p√• sp√łrgsm√•l nr. 41
I henvendelsen redeg√łr Sascha Natascha Bosse for sine personlige oplevelser som en biologisk mand, der p√• nuv√¶rende tidspunkt lever som kvinde og forventer om nogle √•r at gennemg√• et k√łnsskifte.

Sascha Natascha Bosse redeg√łr endvidere for sine synspunkter p√• de forslag, Enhedslisten fremsatte i beslutningsforslag B 142.

Jeg har ikke bem√¶rkninger hertil. Jeg har dog noteret mig, at Sascha Natascha Bosse ikke st√łtter forslaget om fri adgang til at v√¶lge fornavn og CPR-nummer, idet Sascha Natascha Bosse udtrykker bekymring for, at dette forslag vil ligestille transvestitter, der ikke √łnsker et k√łnsskifte, med transseksuelle,
der √łnsker at gennemg√• et k√łnsskifte.

* * *
[Til top] Kildehenvisninger
Folketingets jorunal vedr√łrende henvendelsen – bilag 9.
Henvendelsen hos Folketinget.
Folketingets journal vedr√łrende sp√łrgsm√•let og svaret.
Sp√łrgsm√•let og svaret i pdf-format hos Folketinget.