B 142. Skrivelse af 14. maj 2007 fra Michele Olsen, tidligere Betina Olsen til Sundhedsudvalget.

Vist 449 gange.
Betina Olsen sendte mig s√łndag den 13. maj 2007 den herunder gengivne skrivelse, som hun oplyste, at hun har sendt til samtlige medlemmer af Sundhedsudvalget incl. stedfortr√¶dere som f√łlge af min opfordring om at kontakte Sundhedsudvalget i anledning af det fremsatte beslutningsforslag – B 142 – om transseksuelles/transk√łnnedes rettigheder.
Betina Olsen har efter denne skrivelse skiftet navn til Michele Olsen.
Tina Thranesen.

* * *
BetinaOlsen02-t.jpg – venstrestillet

Til Sundhedsudvalget

Vedr. beslutningsforslag om transseksuelles/transk√łnnedes rettigheder

At min livskvalitet og fremtidige sk√¶bne ligger ene og alene i Rigshospitalets Sexologiske kliniks h√¶nder g√łr mig dybt bekymret. Hvad skal jeg dog g√łre hvis de afviser mig, de har jo monopol p√• diagnoser og behandling!
Min diagnose som jeg fik ved f√łrste bes√łg p√• RSK var “transfetisk fethisme“, eller sagt med andre ord, “Pervers” som min behandler sagde, og det gjorde s√• ondt i min sj√¶l at jeg faktisk ikke m√łdte op til den efterf√łlgende samtale. Min viden omkring diagnoser er nu blevet v√¶sentligt st√łrre, og jeg har nu fundet ud af at hvis jeg skal g√łre mig h√•b om at f√• hj√¶lp fra RSK, s√• skal din √¶ndre min diagnose drastisk, nemlig til Transseksuel, hvad jeg tvivler p√• de g√łr!
Som tingene ser ud lige i √łjeblikket, s√• har jeg genoptaget mit forl√łb og g√•r til forsamtaler inde p√• Rigshospitalets sexologiske Klinik hvor jeg nu har v√¶ret 3 gange. Det har ikke v√¶ret en √•benbaring at g√• derinde, og p√• trods af at jeg er kommet derind fordi jeg har et k√łnsidentitetsproblem mener de ikke at jeg er transseksuel. Flere gange har min behandler opfordret mig til at stille mig foran et spejl, tage mit t√łj af, s√• jeg selv kan se at jeg er en mand?
Jeg frygter at komme til at st√• alene med mine f√łlelser som kvinde, alene i en mandekrop, frygter at blive kasseret af samfundet, som ikke vil acceptere og hj√¶lpe mig med mit usynlige ‘handicap’ fordi de ikke kan forst√• mit sind, og at skulle st√• alene i kampen mod at f√• mit navn og CPR nummer √¶ndret.
Selv om jeg syntes at jeg er flot som kvinde har jeg stadig en del mandlige tr√¶k som RSK kunne hj√¶lpe med, men tanken om hele den proces fra “mand til menneske“(citat jeg har l√•nt),uden RSK g√łr mig utilpas. Jeg afskyr mine mandlige tr√¶k, og kan blive helt syg indeni ved tanken om at andre vil g√łre grin med mig. S√• jeg er fyldt med en angst om, at jeg i hele denne forvandlings proces vil blive styret af en frygt der vil v√¶re s√• st√¶rk, at angsten vil presse mig til at have “mandet√łj” p√• hvis jeg skal ned i Netto!
Mit √¶gteskab g√•r heller ikke godt, og vi har taget skridtet til at blive separaret. Jeg ved at et afslag fra RSK vil g√łre mit liv til et helvede, et liv med en krop som jeg ikke kan forliges med, en krop og et sind der er i strid med hinanden.
Hvordan et s√•dan liv vil se ud for mine b√łrn og min familie og selvf√łlgelig ogs√• mig selv, er uoverskueligt, da jeg befinder mig i et k√łnsligt ingenmandsland. Og jeg frygter at vi alle vil komme til at lide med en forringet livskvalitet der kan f√• fatale konsekvenser.

Kærlig hilsen. Betina Olsen.

Folketingets journal har ikke nogen registrering af henvendelsen.