B 76. Spgsm. 2 af 3. maj 2007 om forskelle på retsvirkninger af et ægteskab og et registreret partnerskab. Svar 29. maj 2007.

Vist 112 gange.
Den 3. maj 2007 stillede Retsudvalget sp√łrgsm√•l 2 – B 76 Samling: 2006-07 – om hvilke forskelle, der er p√• retsvirkningerne af et √¶gteskab og et registreret partnerskab, til familie- og forbrugerminister, Carina Christensen, der svarede den 29. maj 2007.

Sp√łrgsm√•l
Hvilke forskelle der er på retsvirkningerne af et ægteskab og et registreret partnerskab?

Svar:
Registreret partnerskab har som hovedregel samme retsvirkninger som ægteskab. Bestemmelser i dansk lovgivning, som omhandler ægteskab og ægtefæller, anvendes således tilsvarende på registreret partnerskab og registrerede partnere. Der findes dog 4 undtagelser hertil
  1. Bestemmelserne i adoptionsloven om √¶gtef√¶ller finder ikke anvendelse p√• det registrerede partnerskab. For√¶ldremyndighed kan heller ikke till√¶gges registrerede partnere i forening. En registreret partner kan dog adoptere den anden partners barn (“stedbarnsadoption”), medmindre der er tale om et adoptivbarn fra et andet land.
  2. Registrerede partnere kan ikke have fælles forældremyndighed over et barn, medmindre der er sket stedbarnsadoption, jf. ovenfor.
  3. Bestemmelser i dansk lovgivning, der indeholder s√¶rlige regler om den ene part i et √¶gteskab bestemt ved dennes k√łn, finder ikke anvendelse p√• det registrerede partnerskab. Det g√¶lder bl.a. i relation til faderskab.
  4. Bestemmelser i internationale traktater finder ikke anvendelse på det registrerede partnerskab, medmindre medkontrahenterne tilslutter sig dette.

Carina Christensen

* * *
Folketingets journal vedr√łrende sp√łrgsm√•let.
Svaret i pdf-format hos Folketinget.