Georges Burou

Vist 566 gange.

Georges-Burou
Georges Burou
Georges Burou, der blev født i 1910 eller i 1917 og døde i 1987, var fransk gynÌkolog og plastikkirurg med klinik i Casablanca, Marokko.
Han var i slutningen af 1950’erne og begyndelsen af 1960’erne antageligvis den førende inden for kønsskifteoperationer.

Georges Burou var søn af en fransk lÌrer i Algier og blev uddannet som lÌge med spciale i gynÌkologi. Efter noget ballade omkring nogle aborter flyttede han i 1940 til Casablanca i Marokko.
Han gjorde militĂŚrtjeneste i the Fourth French-Moroccan Mountain Division (den fjerde fransk-marokanske bjergdivision) og deltog i befrielsen af Alsace under Anden Verdenskrig.
Efter krigen übnede han egen gynÌkologisk klinik pü adressen du Parc at 13 rue LapÊbie i Casablanca. Klinikken blev et kendt og anvendt sted for kvinder, som ønskede abort.

Under den anden kongres Interdisciplinary Symposium on Gender Dysphoria Syndrome, der blev afholdt pü Stanford University School of Medicine i februar 1973, holdt Georges Burou foredrag om sine teknikker ved kønsskifteoperationer.
Det var første gang, at dr. Burou offentligt i detaljer prÌsenterede sin teknik inden for mand til kvinde kønsskifteoperationer.
Pü dette tidspunkt havde han forfinet sin teknik ganske meget, siden han 15 ür tidligere i 1958 gennemførte den første kønsskifteoperation. I de forløbne ür havde han gennemført over 3.000 mand til kvinde kønsskifteoperationer i sin klinik i Casablanca.
De teknikker, han anvendet ved operationerne blev kopieret af mange andre.

Pü hans klinik kom mange berømte, unge og smukke female impersonators fra den parisiske natclub Le Carousel og fik foretaget kønsskifteoperation fra mand til kvinde.

Blandt de mange, der fik foretaget kønsskifteoperation af Georges Burou kan nÌvnes:
Danske Bente Nimb, der har skrevet selvbiografien Rejsen mod Bente.
Jacqueline Charlotte Dufresnoy alias Coccinelle og Ladybird i 1958.
Marie-Pier Ysser alias Bambi i 1960.
April Ashley i 1960.
Amanda Lear i 1963.
Jan Morris i 1972.
Vanessa Van Durme i 1975. Hun var om ikke den første, sü en af de allerførste i Belgien, der fik foretaget en kønsskifteoperation.

Hovedparten af dem, som fik foretaget kønsskifteoperation af Georges Burou var imidlertid ikke kendte.
I et interview har Georges Burou udtalt: “I don’t change men into women. I transform male genitals into genitals that have a female aspect. All the rest is in the patient’s mind”. (Jeg forandre ikke mĂŚnd til kvinder. Jeg ĂŚndrer de mandlige kønsorganer, sĂĽ de fĂĽr et kvindeligt udseende. Resten findes i patientens sind).

Georges Burou var en passioneret vandskiløber. Han druknede i 1987.

* * *
Biografisk artikel om Georg Burou hos A Gender Variance Who’s Who.