Cabaret Eldorado Berlin

Vist 404 gange.

Cabaret Eldorado i Berlin i 1932
Cabaret Eldorado i Berlin i 1932
Cabaret Eldorado var en fashionabel natclub fra 1919 til 1932 med cabaretshows og dans i hjertet af Berlin. Den havde hjemme pĂĽ skiftende adresser.
Det var et meget populÌrt tilholdssted for kendte personligheder som Marlene Dietrich og Magnus Hirschfeld og for lesbiske, bøsser, transvestitter og transseksuelle.
Der var flere lignende steder i Berlin og generelt nød transvestitter og transseksuelle stor forstüelse og respekt disse steder.

Transvestitter i Cabaret Eldorado i Lutherstrasse, Berlin først i 1930'erne
Transvestitter i Cabaret Eldorado i Lutherstrasse, Berlin først i 1930’erne
Fra midten af 1932 indførte den nye leder af politiet en streng holdning over for Berlins “løsslupne, lastefulde og moralsk fordĂŚrvede” natteliv. NĂĽr politiet f.eks. konstaterede, at to personer af samme køn dansede sammen eller kyssede hinanden, sĂĽ blev stedets nattilladelse inddraget. Fra oktober 1932 blev det yderligere helt forbudt for to personer af samme køn at danse sammen. Det betød enden pĂĽ Cabaret Eldorado, der lukkede.

Stedet blev overtaget af SA (Hitlers Sturmabteilung), som gjorde det til et lokalt hovedkvarter.
Mindre end en müned efter Hitlers magtovertagelse i januar 1933 beordrede Germann GÜring lukning af en rÌkke tilholdssteder for homoseksuelle og transvestitter, og et stort antal bøsser og transvestitter blev anholdt og fÌngslet.

Cabaret Eldorado var i hele dens levetid ejet og drevet af den driftige forretningsmand, Ludwig Konjetschi. Ijuli 1933 flygtede han fra Tyskland med sin hustru og deres to børn.