Da jeg vandt min plads i solen.

Vist 255 gange.

Rebecca Holm
Rebecca Holm
Af Rebecca Holm den 11. december 2001.
Da jeg vandt min plads i solen.

Jeg tror vi alle har en helt speciel oplevelse som vi tænker tilbage på med glæde fordi den flyttede grænserne for vores frie udfoldelse som transvestitter.

Min oplevelse g√•r tilbage til TiD‘s barndom hvor jeg meget hurtigt fandt sammen med Jannis og Charlotte, og sammen med disse to st√¶rke piger begyndte at udforske omverdenen i fuldt dagslys.

Som de fleste andre transvestitter var jeg indtil da en helbefaren natsv√¶rmer som med stor forn√łjelse foldede mine vinger ud i byens natteliv og pr. intuition holdt mig v√¶k fra det alt for afsl√łrende dagslys. Men denne sommer √¶ndrede min pigeverden sig totalt.

Sommeren var kommet til Danmark, og Jannis havde inviteret mig og Charlotte på en rigtig pigeweekend oppe i hendes dejlige sommerhus i Tisvilde.

Jeg havde naturligvis taget imod tilbuddet med √•bne arme, og gl√¶dede mig til at v√¶re sammen med mine to n√¶rmeste veninder og f√• masser af tid til at hygge mig sammen med dem; men jeg havde overhovedet ikke t√¶nkt p√• at man ogs√• n√łdvendigvis skulle bruge tid og energi p√• at k√łbe mad ind til en hyggelig pigeweekend i et sommerhus. Da vi var vel ankommet var jeg derfor klar til at s√¶tte mig ud i solen og lade mig servicere i flere dage, men blev brat kaldt tilbage til virkeligheden da Jannis begyndte at skrive en indk√łbsliste. “Vi skal ind til Helsinge Brugs og handle ind til weekenden. Hvad vil I have til frokost? Og til festmiddagen l√łrdag aften?”

Ups! Hvad nu? Jeg hev lidt efter vejret. Godt nok havde jeg g√•et i byen som pige det meste af mit liv; men altid om aftenen i storbyens natteliv hvor jeg f√łlte mig tryg og p√• hjemmebane. Aldrig f√łr ved h√łjlys dag midt i sommerlandet i en let sommerkjole, n√¶sten uden makeup.

“Det er Danmarks st√łrste Brugs! Folk kommer fra det meste af Nordsj√¶lland for at handle ind til weekenden”, sagde Jannis og kikkede smilende p√• mig. Da hun observerede mit noget flakkende blik, fortsatte hun drillende: “Du er velkommen til at blive tilbage og nyde solen mens vi k√łrer til Helsinge og handler ind”, vel vidende at hun dermed med stor pr√¶cision ramte mit √łmmeste punkt; min st√¶dige vilje til at kunne klare alting selv! Jeg besluttede mig derfor straks for at tage med, og sagde frejdigt: “Ok. Skal vi s√• ikke bare se at komme af sted. Vi skal jo ogs√• n√• at nyde sommeren, ikke?”

Efter et hastigt skift til en afslappet sommerkjole og et diskret str√łg lipgloss drog vi af sted. Turen gennem det solbeskinnede nordsj√¶llandske landskab var meget smuk, men alt for kort, og da bilen rullede ind p√• parkeringspladsen var der ingen vej tilbage. Nu skulle Helsinge alts√• indtages, om s√• hverken jeg eller Helsinge var helt indstillet p√• at det absolut lige skulle v√¶re p√• denne dejlige sommerdag.

Tv√¶rs over den k√¶mpestore parkeringsplads og ind i Brugsen. S√• langt s√• godt. For at have et fast holdepunkt klamrede jeg mig til indk√łbsvognen og gik langsomt ned igennem butikken, godt gemt af vejen bag et par meget store m√łrke solbriller, og overlod det helt og holdent til Jannis og Charlotte at fylde vognen op med de varer vi skulle have.

Det vrimlede med tusindvis af sommerkl√¶dte mennesker i butikken, og stille og roligt gik det op for mig at de end ikke √¶nsede min tilstedev√¶relse her midt i det hele. Alle var de travlt optaget af deres egne indk√łb til weekenden, og jeg slappede mere og mere af. Jeg holdt dog stadigv√¶k fast ved mit gangstativ; bare s√•dan for en sikkerheds skyld.

P√• et tidspunkt blev jeg opm√¶rksom p√• et yngre √¶gtepar og deres to sm√• d√łtre. Alle var k√łnne og solbr√¶ndte, men specielt manden var utrolig smuk med sit klassisk nordiske udseende. Han havde ogs√• valgt at v√¶re vognstyrer alt imens fruen fandt varerne frem og ungerne gik p√• opdagelse mellem hylderne. I lang tid stod vi derfor parkeret ca. 5 meter fra hinanden mens vore indk√łbsvogne langsomt blev fyldt op af andre h√¶nder, og jeg fik rigelig tid til at betragte ham og nyde synet af al denne herlighed.

Han var lysh√•ret og lignede en nordisk Gud, if√łrt en stumpet T-shirt og shorts, som √•benbarede et lille stykke bar mave og et par flotte solbr√¶ndte herre ben.

“Vil du have hvid- eller r√łdvin til middagen?” Jannis var kommet tilbage med favnen fuld af varer. Da jeg ikke svarede hurtigt nok, sk√¶vede hun lidt til mig og sagde hurtigt: “Vi k√łber bare begge dele” og forsvandt igen mellem hylderne.

Han var vist midt i trediverne, med faste mavemuskler, klare bl√• √łjne og et ganske charmerende smil. Og h√¶nderne! Jeg var langt v√¶k i mine dr√łmmerier og Jannis og Charlotte havde da ogs√• helt opgivet at f√• kontakt med mig og gik og hyggede sig sammen mens de l√¶ssede indk√łbsvognen med alskens l√¶kkerier.

Pludselig opdagede jeg at han var blevet lidt urolig og flyttede nerv√łst p√• sig, alt imens en r√łdmen begyndte at brede sig helt ned p√• halsen. Jeg havde givetvis st√•et og studeret ham i temmelig lang tid, og nu gik det med √©t op for ham at der stod en kvinde og slugte ham med √łjnene fra top til t√•. Ogs√• jeg blev vist lidt forvirret over situationen og sendte ham et venligt og undskyldende smil som desv√¶rre gjorde ham endnu mere forfjamsket, og med en hastig bev√¶gelse fik han vendt indk√łbsvognen rundt og forsvandt hurtigt ind i en af sidegangene.

Da Jannis i det samme dukkede op igen med favnen fuld af gr√łntsager fandt hun mig st√•ende midt i butikken og klukke af grin. “Hvad er det der s√• sjovt?” spurgte hun drilsk; helt klar p√• hvad jeg havde haft gang i. “N√•, jeg har bare lige fundet ud af at det her er min Brugs! Resten f√•r du at vide senere.”

Jeg fandt ud af at jeg i pigerollen havde overtr√•dt en magisk gr√¶nse for hvordan man m√• opf√łre sig. Jeg havde helt klart overtr√•dt de g√¶ngse spilleregler mellem k√łnnene, og jeg n√łd til fulde den svimlende fornemmelse af at jeg som pige havde f√•et hylet en mand helt ud af den ved at betragte ham som et sexobjekt, og at han ikke havde kunnet klare dette angreb p√• hans maskulinitet uden at r√łdme fra top til t√•. Med √©t f√łlte jeg mig meget st√¶rk i pigerollen. Det var mig der havde fat i den lange ende. Det var mig som havde vundet denne lille underbevidste k√łnnenes kamp! Jeg havde som transvestit tiltaget mig retten til at v√¶re her p√• lige fod med alle andre.

Det var en fuldst√¶ndig euforisk oplevelse, og de m√łrke solbriller som skulle sk√¶rme mig mod omverdenens blikke forsvandt lige s√• stille ned i dametasken. Resten af tiden vandrede jeg afslappet og velforn√łjet rundt i forretningen sammen med Jannis og Charlotte, kikkede p√• alt muligt lige fra udbuddet af vine til b√łrnet√łj, lingeri og k√łkkengrej, og kommenterede det hele som alle andre veninder p√• shopping tur.

Da vi kom ud p√• parkeringspladsen var den lille familie ved at pakke bilen med deres indk√łbte varer. Han kikkede stj√•lent og lidt genert til mig, og jeg sendte ham mit st√łrste smil som tak for oplevelsen; vel vidende at han nok aldrig ville forst√• hvad han havde gjort for mig denne sommerdag. Han havde givet min selvtillid et ordentligt spark opad. Hele verden var med et trylleslag blevet min legeplads p√• denne dejlige solskinsdag. Jeg boblede af gl√¶de, og da vi ogs√• havde f√•et pakket vores indk√łb ind i bilen tilb√łd jeg at vi skulle fejre min nyvundne frihed med en k√¶mpestor isvaffel og styrede direkte op mod den menneskemyldrende g√•gade og stillede jeg mig p√¶nt op i den kilometerlange k√ł foran isboden. Vi n√łd det pragtfulde sommervejr og fik kikket p√• en masse dejlige t√łjbutikker inden vi langsomt drev ned til bilen igen og k√łrte hjem til sommerhuset hvor vi havde en sk√łn pigeweekend sammen.

Den dag vandt jeg min plads i solen © Rebecca.