Ansigtsfeminiseringskirurgi Рen rejse i sjælen. 17. december 2005.

Vist 404 gange.
Forfatteren √łnsker ikke sit navn n√¶vnt. Men hendes identitet er mig bekendt.
Den 17. december 2005. Tina Thranesen.

* * *
At v√¶re i Bangkok var en af de dejligste, mest voldsomme, mest sj√¶les√łgende, mest livgivende og samtidig mest ensomme oplevelser i mit liv.
Jeg rejste ud p√• det dybest t√¶nkelige vand, til en ukendt omgang voldsom kirurgi, samt 3 ugers ensomhed i et vildfremmed land. Bag denne vovede f√¶rd l√• √•rtiers dr√łm om endelig, at blive det, jeg altid har v√¶ret.

Virkeligheden i Bangkok var en flyvende start gennem m√łdet med andre som mig, de der aldrig har v√¶ret der – og ingen kan f√• en solid identitet uden der er nogen ligesom dem selv. S√• kom operationen. Den m√¶rker man jo intet til, derimod de tre efterf√łlgende d√łgn, der mildest talt er √©t langt mareridt. Dern√¶st fulgte ca. 5 dage i sengen, hvor det at g√• ned og spise morgenmad er s√• tr√¶ttende, at man sover 2 timer bagefter. Men af og til kiggede nogle s√łde transer ind, og n√•r der var kr√¶fter til at g√• ned i forhallen og tjekke mail, sad der altid en anden TS, der ligesom √©n selv gerne ville snakke. De mange timer p√• v√¶relset gik med at filosofere, l√¶se b√łger og h√łre lidt musik. Sidste 5 dage var fine, med kr√¶fter til at se p√• byen, snakke og f√łle sig lidt som kosmopolit i sin lange r√łde pal√¶stinensiske nederdel i taxa gennem Bangkok.

Hjemkomsten var dejlig, og jeg var meget glad for at jeg ikke skulle arbejde f√łr 2 uger senere. Det har ogs√• v√¶ret voldsomt at opleve den gl√¶de, det har v√¶ret at f√• den operation. Man kan sige, at det har afsl√łret min l√¶ngslers dybde for mig. Jeg har pr√łvet p√• at forklare folk at jeg er vred, vred p√• den danske kultur, vred over den undertrykkelse, jeg har v√¶ret udsat for hele mit liv. Den ringeagt og selvhad den danske kristne kultur har indgydt mig. Forbudt mig at leve som den jeg er, givet mig et angstpr√¶get liv. Men ogs√•, fra flere og flere, nu hvor jeg har skaffet mig en plads i livet, oplevet respekt, ja nogen gange n√¶sten beundring for det at v√¶re trans.

Mine b√łrn, familie og venner viste omsorg og interesse for mig, ved at bes√łge mig i ugerne efter jeg kom hjem. Mine chefer sendte blomster til mig med √łnsket om god bedring. Mine kolleger havde k√łbt mig parfume.

Ved √•rets julefrokost kom flere kommentarer om hvor meget mere feminin jeg var blevet efter min operation, samt ros til min smukke Jackie O¬ī kjole og mit r√łde thaisilke sjal. Mit livs dr√łm – at blive rost for mit kvindelige udseende og min stil!!

Nu er operationen af pande, n√¶se, k√¶be og hage ved at v√¶re at faldet p√• plads, og jeg gl√¶der mig dagligt over √¶ndringerne. Jeg er fortsat tydeligvis 52 √•r, men de v√¶rste maskuline tr√¶k er v√¶k. Jeg ser ikke l√¶ngere en underlig, fremmed mand i spejlet. Jeg ser mig selv – en kvinde. Folk p√• gaden liges√• – s√• de reagerer s√•dan. Ingen glor efter mig mere. Som de gjorde f√łr. Der er harmoni nu.

Jeg gik i ca. 5 √•r og overvejede denne operation og pr√łvede at spare pengene sammen. Jeg havde p√• http://www.hamiltonlabs.com/FacialSurgery.htm, set fabelagtige billeder af en s√łster f√łr og efter FFS (Facial Feminazation Surgery). P√• det ene billede ses en mand, p√• det andet den samme person, men nu tydeligvis kvinde.
S√• fandt jeg https://groups.yahoo.com/neo/groups/ffs-support/info. Her fulgte jeg gennem ca. 4 √•r med i de l√łbende emails med beretninger og billeder om s√łstre, der s√łgte og gennemf√łrte FFS.

Jeg ved ikke helt hvordan, men jeg besluttede mig for Dr. Chettawut i Bangkok. International kvalitet og lav pris. Sendte ham billeder en face og profil. Dr. Chettawut svarede, at jeg skulle have reduceret pandest√łrrelsen, kanterne over √łjenbrynene, √¶ndret n√¶sen, samt reduceret k√¶be og hage. Det er jo pr√¶cis de tr√¶k, der adskiller en mands ansigts fra en kvindes. S√• skaffede jeg, med min l√¶ges hj√¶lp alle mulige blodpr√łver og r√łntgenbilleder for at sikre, at jeg var i OK stand.

Dr. Chettawut mailede mig min operationsdato og et v√¶relse p√• Hotel Baan Siri Rama. (Det skulle vise sig at v√¶re s√• fedt, som beskrevet ovenfor, for alle os s√łstre boede p√• 8 sal og var hinandens st√łtte.) Satte mig op i flyveren og blev n√¶ste morgen som aftalt modtaget at Nut og Kun, sygeplejerskerne, samt hans kone, Tair, der er sekret√¶r og taler fint engelsk. Dejlige mennesker. N√¶ste morgen m√łdte jeg Dr. Chettawut selv. Meget im√łdekommende og behagelig mand. Han m√¶rkede p√• mit ansigt, og vi fastholdt de procedurer vi havde aftalt.

Jeg betalte 15.000 US, men Dr. Chettawut er stjerne på vej op, og det samme er hans priser. Så allerede nu er det dyrere.

ADVARSEL!!
Dersom du f√•r lavet din hage mindre er der stor sandsynlighed for at kirurgen m√• sk√¶re gennem nerver og sener. Resultatet er, at du nok aldrig f√•r den fulde funktion igen i det omr√•de. Det er meget ubehageligt n√•r man skal spise – i begyndelsen savler du, du reagerer kraftigt p√• kulde etc. – og det er underligt at kysse. Du kan INTET f√łle i underl√¶be-hagepartiet.

Priser, hvordan og hvorledes kan l√¶ses p√• min kirurg, Dr. Chettawut‘s hjemmeside: http://www.chet-plasticsurgery.com/
Begejstrede patienter har oprettet yahoogruppen: Dr Chettawuts Girls Club. [Findes ikke mere. 11. april 2015. Tina Thranesen.]
Der er mange flere kirurger over hele jorden, men prisen er god og kvaliteten er i top i Thailand.
Landet fuld af kathoy (TS‘er) s√• smukke, s√• det er til at blive syg af.

“Vi er smukke fordi vi er accepterede, s√• vi kan v√¶re glade, fordi vi kan v√¶re os selv”.
Citat af en kathoy ved en sk√łnhedskonkurrence, s√•som: Miss International Queen.