Esben Esther Pirelli Benestad den 3. oktober 2008 fundet skyldig i flere lovovertrædelser.

Vist 184 gange.

Esther Pirelli
Esther Pirelli
Den norske transk√łnnede l√¶ge og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad er af Statens helsetilsyn fundet skyldig i flere lovovertr√¶delser.

Baggrunden er, at Benestad skulle have hjulpet transmænd med at få fjernet brysterne fuldstændigt. Da de ikke havde fået diagnosen transseksuelle, ville de selv skulle betale for operationen. Bennestad henviste dem derfor til en privat klinik for at få fjernet brysterne på grund af rygsmerter. Med denne diagnose var det en operation, som staten betalte Рsamme situation som for kvinder med for store bryster.

Denne praksis reagerede Statens helsetilsyn kraftigt på.
  1. Han har henvist tre kvindelige patienter med diagnosen nakkesyndrom til brystfjerning på en privatklinik. Det er en behandling, hvor staten betaler. Den reelle henvisning var imidlertid en bestilling på brystfjerning, som staten ikke betaler, men som patienterne selv skal betale, udtaler Grammeltvedt fra Statens helsetilsyn.
  2. Benestad har med denne henvisningspraktis bevidst vildledt det offentlige til at betale for et indgreb, som ikke er forhåndsgodkendt og dermed ikke skulle betales af det offentlige. Det er også en alvorlig sag for den privatpraktiserende plastikkirurg, som er blevet meddelt, at han skal stoppe med denne praksis.