Vist 78 gange.
Mette Thiesen (DF), Alex Ahrendtsen (DF), Mikkel Bjørn (DF), Pia Kjærsgaard (DF), Peter Kofod (DF), Morten Messerschmidt (DF) og Nick Zimmermann (DF) stillede den 25. april 2023 forespørgsel F 13[1] “Om brug af stophormoner og krydshormoner til behandling af børn med kønsdysfori” til indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V).
Forespørgslens ordlyd:
Hvad mener regeringen om, at det er tilladt at bruge stophormoner og krydshormoner til behandling af børn med kønsdysfori, selv om der mangler viden om behandlingernes effekt og sikkerhed, og vil regeringen i det lys medvirke til at stoppe brugen af stophormoner og krydshormoner til børn?
* * *
Folketingets journal om forespørgsel F 13.
Note af Tina Thranesen
- [Retur] “F 13” betyder “Forespørgsel nr. 13”.
Hvis et eller flere folketingsmedlemmer ønsker at få en sag eller et emne til debat i Folketingssalen, kan de stille en forespørgsel til en minister. Godkender Folketinget forespørgslen, skal ministeren besvare den i en forespørgselsdebat.
Under selve debatten kan medlemmerne stille forslag til vedtagelse, som Folketinget skal stemme om.
Folketingets leksikon om “Forespørgsel”.
Om “Forslag til vedtagelse”.
En særlig form for beslutningsforslag, som folketingsmedlemmer kan fremsætte under forespørgselsdebatter og åbningsdebatten.
Folketingets leksikon om “Forespørgsel”.
Om “Beslutningsforslag”.
Et beslutningsforslag, dvs. et forslag til folketingsbeslutning, indeholder et klart formuleret politisk budskab om, at regeringen skal handle på et emne, f.eks. ved at fremsætte et lovforslag.
Et beslutningsforslag behandles normalt 2 gange i Folketingssalen. Hvis det vedtages, vil ministeren på det pågældende område efter de almindelige parlamentariske spilleregler være politisk forpligtet til at udmønte beslutningen.
Folketingets leksikon om “Forespørgsel”.