Vidensbankens 22 √•rs f√łdselsdag. 26. oktober 2022.

Vist 62 gange.

Vidensbankens forside den 20. december 2012.
Vidensbankens forside den 20. december 2012.
Af Tina Thranesen.
Vidensbanken fylder 22 √•r i dag den 26. oktober 2022. Vidensbanken indeholder stadig Danmarks st√łrste samlede m√¶ngde transrelateret information.
Og i modsætning til de sociale medier, så er det muligt at finde bestemte informationer i Vidensbanken.

Lidt statistik
Antal bes√łg
Den 17. september 2021 blev jeg n√łd til at slette den bes√łgst√¶ller, som Vidensbanken anvender, da mit webhotel oplyste mig, at den konfliktede med deres system. Blev den ikke slettet, s√• ville Vidensbanken blive lukket.
Derfor havde jeg jo reelt ikke noget valg. Bes√łgst√¶lleren blev slettet.

Den 8. juli i √•r (2022) lykkedes det med stor hj√¶lp fra Linda Thor Pedersen og skift af webhotel at f√• genetableret bes√łgst√¶lleren.
Men i knap et √•r er der desv√¶rre ikke sket opt√¶llinger af antallet af bes√łg i Vidensbanken eller i de enkelte artikler i Vidensbanken.

Derfor kan det heller ikke oplyses, hvor mange bes√łg Vidensbanken har haft i det forl√łbne √•r (fra den 26. oktober 2021 til den 26. oktober 2022).

Antal forekomster
Optællingen af antal forekomster i Vidensbanken foregår på en særskilt optællingsfunktion og viser derfor de korrekte tal.

For et år siden, den 26. oktober 2021, havde Vidensbanken:
3.593 forekomster og 1.563 opslagsord fordelt med:
925 i Vidensbankens ordbog, 596 i Institutionsordbogen og fortsat 42 i Kosmetikordbogen.
Den 26. oktober i år (år 2022) har Vidensbanken
3.699 forekomster og 1.597 opslagsord fordelt med:
956 i Vidensbankens ordbog, 599 i Institutionsordbogen og fortsat 42 i Kosmetikordbogen.

Interne links
Pr. 26. oktober 2017 var der 13.823 interne links i Vidensbanken – dvs. links, som f√łrer til en anden artikel i Vidensbanken.
Antallet af interne links kan desværre ikke mere optælles.
De interne links g√łr imidlertid, at det er let at f√• yderligere information om ting, som n√¶vnes i artikler, i lovtekster m.v.
I omtale af love, lovforslag, beslutningsforslag og sp√łrgsm√•l til ministre, er der ofte henvisning til/omtale af andre love, tidligere lovforslag m.v. P√• Folketingets hjemmeside og i Retsinformation er der ikke links til disse henvisninger. D√©r overlades det til l√¶seren selv at finde informationerne, og det kan godt v√¶re vanskeligt.
I Vidensbanken har jeg gjort dette arbejde – de interne links f√łrer til henvisningerne. Derved er Vidensbanken s√¶dvanligvis et bedre opslagsv√¶rk end b√•de Folketingets hjemmeside og Retsinformation, n√•r det drejer sig om p√• en nem m√•de at f√• vist information, der henvises til/omtales. Der er ogs√• interne links til forklaring om en lang r√¶kke ord og begreber og oplysninger om personer, foreninger, institutioner m.v., der n√¶vnes i artiklerne.

Eksterne links
For to √•r siden, den 26. oktober 2017 var der 6.885 eksterne links i Vidensbanken – dvs. links, som f√łrer til en anden hjemmeside.
Antallet af eksterne links kan desværre heller ikke optælles mere.

Kontakt til skoleelever, studerende, medier og enkeltpersoner
I det forl√łbne √•r har der kun v√¶ret f√• henvendelser med sp√łrgsm√•l om transrelaterede forhold, som jeg selvf√łlgelig har besvaret.

Foreningsengagement
Jeg er fortsat medlem af TiD – Transpersoner i Danmark og LGBT+ Danmark.
Indtil umiddelbart efter det ekstraordin√¶re landsm√łde i LGBT+ Danmark den 12. maj 2019, var jeg aktiv i foreningens transpolitiske udvalg. Det er jeg ikke mere.

LGBT komiteen
Den 15. maj 2019 stiftede S√łren Laursen og jeg LGBT komiteen og fra den dag, har jeg lagt mit transpolitiske arbejde d√©r.
S√łren Laursen udtalte i forbindelse med stiftelsen:
‚ÄúEfter at have brugt overordentlig megen tid p√• arbejdet i organisationer finder vi, at tiden nu er inde til at fokusere p√• det, vi finder vigtigst og mest interessant at arbejde med, nemlig lobbyismen, Vi har allerede gennem de sidste ti √•r haft et meget n√¶rt og produktivt samarbejde, s√• vi har stor tro p√•, at vi kan l√łfte opgaven og v√¶re med til at tage de n√¶ste skridt i retning af fuld ligebehandling.‚ÄĚ

Folketinget, ministerier, styrelser m.fl.
√Öret igennem f√łlger jeg n√łje med i, hvad der foreg√•r af transrelaterede ting i Folketinget og i relevante ministerier. Det er et stort arbejde, da der ikke specifikt kan abonneres p√• “transrelaterede emner”. Det betyder, at jeg dagligt f√łlger med i Folketingets og relevante folketingsudvalgs dagsordner, udkast til lovforslag og udkast til bekendtg√łrelser fra relevante ministerier, lovforslag og beslutningsforslag fremsat i Folketinget og sp√łrgsm√•l stillet til ministre.

N√¶vnsafg√łrelser og domme
Jeg holder mig ogs√• orienteret om afg√łrelser fra Ligebehandlingsn√¶vnet og tilstr√¶ber at blive bekendt med domme.

Arrangementer og m√łder jeg har deltaget i
 1. L√łrdag den 18. december 2021 deltog jeg i TiD‘s sammenkomst.
 2. L√łrdag den 19. februar 2021 deltog jeg i TiD‘s generalforsamling og blev valgt som dirigent.
  Mit forslag om, at TiD skulle etablere et transhistorisk arkiv blev ikke vel modtaget. Flere bestyrelsesmedlemmer meddelte endog, at blev forslaget vedtaget, så ville de nedlægge deres bestyrelsesposter. Derfor trak jeg forslaget. Men jeg synes stadig, at der er behov for et arkiv til sikring af transhistorisk materiale for eftertiden.
 3. L√łrdag den 2. april 2022 deltog jeg i TiD‘s sammenkomst.
 4. Torsdag den 28. april 2022 deltog jeg sammen med S√łren Laursen i et m√łde hos Institut for Menneskerettigheder om deres etablering af et LGBT barometer.
 5. Torsdag den 28. april 2022 deltog jeg i LGBT komiteens udenrigsudvalgs m√łde.
  Efter m√łdet spiste vi alle p√• restauration Madklubben p√• Vesterbrogade 82, K√łbenhavn.
 6. Torsdag den 2. juni 2022 deltog jeg sammen med S√łren Laursen i et m√łde hos VIVE – Det nationale forsknings- og analysecenter for velf√¶rd om formulering af deres rapporter.
 7. Mandag den 13. juni 2022 havde jeg m√łde med Linda Thor Pedersen. Det blev afholdt i K√łge.
 8. L√łrdag den 25. juni 2022 deltog jeg i TiD‘s sammenkomst.
 9. Torsdag den 18. august 2022 deltog jeg sammen med S√łren Laursen deltog jeg i en reception i anledning af Copenhagen Pride hos det dav√¶rende Trafikministeriet, Ligestillingsafdelingen v/ligestillingsminister Trine Bramsen.

Fremtiden
Det er min hensigt at fortsætte med Vidensbanken.
Derfor vil jeg fortsat tilstr√¶be, at Vidensbanken er stedet, hvor der findes seri√łs og trov√¶rdig information om forhold vedr√łrende transforhold, og at informationerne som hovedregel skal v√¶re p√• dansk.
Det er ogs√• min hensigt fortsat at v√¶re transpolitisk aktiv, som jeg har v√¶ret siden f√łr tiden med Netstr√łmperne i 2001, der f√łrte til dannelse af Trans-Danmark, som ikke eksisterer mere. Derefter i LGBT+ Danmark og nu i LGBT komiteen. For jeg kan jo se, at arbejdet b√¶rer frugt.

Tak
Til sidst vil jeg udtrykke en tak til alle de mange, som har g√¶stet Vidensbanken, som i anden anledning har kontaktet mig, og som jeg har m√łdt.
Den respons, jeg herunder har modtaget, er med til, at jeg bevarer lysten til at arbejde med Videnbanken og med transpolitik.
En s√¶rlig tak skal lyde til Linda Thor Pedersen for arbejdet med at f√• bes√łgst√¶lleren p√• Vidensbanken genetableret.

Onsdag den 26. oktober 2022.

Kærlig hilsen. Tina Thranesen.