Mit f√łrste m√łde med B√•stad – 4. til 6. september 2009.

Vist 394 gange.
Af Bente Thorsen den 6. september 2009.
I begyndelsen af september 2009 var jeg p√• mit f√łrste transetr√¶f i B√•stad. Jeg havde h√łrt om B√•stad tr√¶ffet i nogen tid, og syntes, det l√łd fantastisk, at der findes en s√•dan mulighed for, at m√łde andre transvestitter fra mange kanter af Norden. B√•stad tr√¶ffet blev f√łrste gang arrangeret i maj 1997, s√• det er en godt indarbejdet tradition, hvor transer m√łdes en eller flere gange √•rligt. Gennem disse 12 √•r har der v√¶ret hele 26 tr√¶f.

Som s√• mange transvestitter har jeg haft denne l√¶ngsel til damet√łj gennem hele livet men er f√łrst begyndt at g√• ud for nylig. Og efter at have v√¶ret sammen med andre transvestitter fra foreningen nogle gange, havde jeg nu lyst til, at v√¶re med p√• denne begivenhed, hvor der kommer s√• mange transer ogs√• fra vore nabolande.

Jeg var med fra fredag den 4. til s√łndag den 6. september 2009, men tr√¶ffet startede allerede om onsdagen. Vi var indkvarterede p√• Pensionat Enehall med halvpension til meget gunstige priser, og stedet er en fin ramme om dette flotte arrangement.

P√• vejen derover skiftede jeg i bilen og ankom til stedet som Bente. Undervejs var jeg i Kingsize Skor i Arl√∂v n√¶r Malm√∂ og k√łbte et par sandaler. Det var f√łrste gang, jeg vovede mig ind i en forretning som Bente i fuldt dagslys, og det var en fin oplevelse der fik jeg en rigtig god behandling og god service.

Vel fremme og efter at have installeret mig p√• mit v√¶relse, gik jeg med sp√¶nding og forventning over i hovedbygningen, hvor jeg m√łdte nogle af dem, jeg kendte fra f√łr, og kom i snak med nye bekendtskaber. Og det var jo lidt af tanken, at udvide min kreds af venskaber blandt ligesindede.

Til middag var jeg i godt selskab med både gamle og nye venner, og det blev rigtig hyggelig. Der var underholdning i form af transe-mannequinopvisning, og der var mange flotte syn at skue.

Efter middagen var der tid til at g√• i byen, og langt fleste af os samledes p√• Peppes bodega, hvor transvestitterne til at begynde med var i flertal. Men der kom andre g√¶ster fra byen, og snart var der fuldt af liv og musik og h√łjt hum√łr. Nogle af os trak os tilbage efter nogen tid, men der var mange som hang ude og n√łd livet.

L√łrdag eftermiddag blev der afholdt High Heel Race p√• torvet i B√•stad, og vi var ca. 75 transvestitter som blandede os med de 500 lokale som var m√łdt frem for at se denne sjove konkurrence efter deres l√łrdagsindk√łb.

Der var to klasser at deltage i, en for kvinder og en for transvestitter, og det eneste krav var, at de 92 meter skulle l√łbes i sko med minimum 8 cm. stileth√¶le.

Der blev l√łbet godt til, og der var stor jubel og applaus da deltagerne susede forbi. Vinderen i klassen for transvestitter blev Jeanette Mingelpingla, fulgt af Cassandra og Petra Bossom. S√• der var svensk dominans.

En tak til Katja Tordrup og Sara Lund, som begge og på hver sin måde har meget af æren for Båstadtræffet og denne konkurrence. Sara var konferencier for arrangementet og det var meget sjovt og vittigt at lytte til hendes humoristiske Рog skarpe Рbemærkninger om tolerance og menneskesyn.

Der var gallamiddag l√łrdag aften, og her kom de flotteste kjoler frem. Det var feststemning og gode samtaler over den dejlige mad vi fik serveret, og bagefter var der dans i den ene sal og hyggelig snak i den anden.

Jeg havde en sjov oplevelse denne aften. Under en samtale med en transvestit fra min barndoms by, fandt vi ud, at vi er vokset op kun et par hundrede meter fra hinanden. Der er to √•r mellem os, vi har g√•et i den samme skole og vi k√łbte vores Anders And blade i den samme tobaksforretning skr√•t over gaden for huset der jeg er vokset op. Og somrene har vi begge tilbragt i for√¶ldrenes sommerhus ved den samme kyststr√¶kning kun ca. fem kilometer fra hinanden. T√¶nk, om vi havde kendt til hinanden den gang! I stedet rumsterede vi begge i vores m√łdres sp√¶ndende ting, og troede, vi var helt alene i verden om denne hemmelige trang til at g√łre os kendt med kvindernes verden.

Den sidste morgen oprandt, og vi m√łdtes for at forts√¶tte der vi slap om natten, og for at sige farvel for denne gang. Der var nogle, der havde pakket deres feminine t√łj ned og kom til morgenmaden som m√¶nd. Det var ret overraskende, at se, hvor forskellige mange af os ser ud. Jeg syntes det var lidt m√¶rkeligt, at der kom en vildt fremmed mand og satte sig over for mig, og helt uden at pr√¶sentere sig – men efter et par sekunder opdagede jeg, at det var Pernilles bror! Jeg s√• ogs√• en anden fremmed mand komme over mod vores bord, og da han begyndte at tale viste det sig, at det var Janes bror!

Så måske skal jeg ikke være så bange for at blive genkendt, når jeg går omklædt?

P√• vej hjem k√łrte jeg n√¶sten helt hjem som Bente. Efter at have f√•et styrket min selvtillid efter denne fantastiske weekend, standsede jeg undervejs og k√łbte lidt at spise i et bageri. To unge kvinder p√• vej ud registrerede mig slet ikke, og ekspedienten, ligeledes en ung kvinde, gav mig en venlig og god behandling, n√¶sten bedre, end hvad jeg normalt oplever som mand.

Men s√• var denne utrolige rejse over ogs√• for mig. Bentes t√łj og smykker blev pakket ned, og den gamle, kedelige mand jeg er til daglig, √•benbarede sig igen efter to dages frav√¶r.

Jeg vil takke Båstad gruppen for dette unikke arrangement og frirum, og jeg retter en varm tak til gamle og nye veninder for nogle dejlige dage. Tak for denne gang! Vi ses garanteret igen i Båstad!