FSTB’s skr. (LIU bilag 32) af 26. november 2019 til Ligestillingsudvalget om, at de fleste børn og unge transpersoner vælger nye navne fra unisexlisten.

Vist 84 gange.
Henvendelse fra FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn til Ligestillingsudvalget om, at langt de fleste børn og unge transpersoner vælger nyt navn fra unisexlisten.
Henvendelsen er foretaget i forlængelse af social og indenrigsminister Astrid Krag svar på spørgsmål 14.

Ligestillingsudvalget har registreret henvendelsen den 27. november 2019 som: LIU Bilag 32. Alm. del. Samling: 2019-20) .

Herunder gengives henvendelsen.

Fra: FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn [mailto:fstb@fstb.dk]
Sendt: 26. november 2019 06:40
Til: Gitte Ravn Jensen
Cc: FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn <fstb@fstb.dk>
Emne: RE: Folketingets Ligestillingsudvalg

Kære Gitte

I forlængelse af social og indenrigsminister Astrid Kragh svar på Ligestillingsudvalgets spørgsmål 14, omhandlende antallet af børn med tildelt drenge- og pige-køn, der vælger nye navne fra henholdsvis pige og drenge listen, bringer jeg her lidt uddybende oplysninger. Langt de fleste børn og unge transpersoner vælger nye navne fra uni-listen, som er en liste af navne der frit kan optages uanset køn. De kan således søge om navneændring på lige fod med alle andre jf. navnelovens §16 og §16a, men med et begrænset sæt af valgmuligheder. Anvendelsen af undtagelsen i navnelovens §13 stk 3 er for mange uforholdsvis bureaukratisk, idet den kan kræve en længere dialog med registranten og flere måneders sagsbehandling i Familieretshusets og Sexologisk klinik. I nogen tilfælde op til et år. Af den årsag vælger ni ud af ti familier et navn fra listen af navne der kan betegne begge køn. Her er navne som Storm, Charlie, Kim og Björk meget populære.

Med venlig hilsen

Helge Sune Nymand

Næstforperson
FSTB – Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn
www.FSTB.dk
fstb@fstb.dk

* * *
Folketingets journal vedr. henvendelsen.
Henvendelsen i pdf-format hos Folketinget.