Pressemeddelelse af 2. marts 2006 fra foreninger vedr√łrende drabet p√• Gisberta

Vist 823 gange.

Gisberta
Gisberta
Torsdag den 2. marts 2006 kl. 2202 udsendte de tre foreninger – Patientforeningen for Transseksuelle – PfT, Transvestitforeningen i Danmark – TiD og trans-danmark.dk en f√¶lles pressemeddelelse vedr√łrende drabet p√• Gisberta i Portugal.
Pressemeddelelsen blev sendt til de landsd√¶kkende danske medier, de danske politiske partier, de danske EU-parlamentarikere og den danske EU-kommiss√¶r med anmodning om at besk√¶ftige sig med drabet i Portugal p√• den transseksuelle Gisberta og g√łre de portugisiske politikere og medier bekendt med, at denne meget grove drabssag har f√•et europ√¶isk interesse.
Udsendelsen blev foreslået foreningerne af Tina Thranesen, der også har udarbejdet pressemeddelelsen og udsendt den på vegne af foreningerne.

Vi, de danske foreninger, som varetager de danske transseksuelle og transvestitters interesser, har modtaget underretning om det endog særdeles brutalt drab på den transseksuelle Gisberta i Portugal den 22. februar d.å.
Som det kan læses herunder i henvendelsen fra Jó Bernardo og Sérgio Vitorino fra Portugal, næres der stor bekymring for den måde drabssagen omtales på i de portugisiske medier og den manglende forståelse for transseksuelles forhold, som tilsyneladende hersker i Portugal og for, at drabssagen skal blive tiet ihjel.

Vi vil derfor opfordre danske medier til at beskæftige sig med drabet i Portugal på den transseksuelle Gisberta, herunder ikke mindst den tilsyneladende manglende forståelse for transseksuelles rettigheder.

Vi opfordrer ogs√• danske politikere – s√•vel folketingspolitikere som EU-politikere – om at g√łre deres portugisiske kolleger bekendt med, at denne meget grove drabssag har f√•et europ√¶isk interesse.

Vi erindrer samtidig om Europa-Parlamentets beslutning om homofobi i Europa, som parlamentet vedtog den 18. januar d.å. under sin samling i Strasbourg.

Med venlig hilsen:

Sophie Frederikke Schröder
Formand for Patientforeningen for Transseksuelle

Katja Tordrup
Formand for Transvestitforeningen i Danmark www.transvestit.dk

Karin Astrup
Formand for trans-danmark.dk

* * *
Henvendelsen fra Jó Bernardo og Sérgio Vitorino fra Portugal er udeladt her, men kan læses som et særskilt dokument i danske oversættelse og den oprindelige modtagne tekst.