Harreskov Blótgildes skrivelse af 16. november 2011 til Kirkeministeriet, Sundhedsudvalget og Familiestyrelsen om kønsneutrale vielser.

Vist 98 gange.
Den 16. november 2011 har Harreskov Blótgilde, der bekender sig til Asatroen, sendt en skrivelse til Kirkeministeriet, Sundhedsudvalget og Familiestyrelsen om kønsneutrale vielser, hvori de anfører, at de gerne ser lovgivningen ændret, således at trossamfund kan forrette vielser af samkønnede ægteskaber.
Skrivelsen er registreret hos Socialudvalget som bilag 78 – Socialudvalget 2011-12.

Henvendelsen i sin helhed

Subject: kønsneutrale vielser
Date: Wed, 16 Nov 2011 17:46:27 +0100
From: Harreskov Blótgilde [harreskov.blotgilde@gmail.com]
To: km@km.dk, sm@sm.dk, familiestyrelsen@famstyr.dk

Jeg skriver her som repræsentant for, den af familiestyrelsen godkendte menighed, Harreskovens Blotgilde. Til orientering bekender vi os til den nordiske religion Asatroen.

Vi har ikke kunne undgå at lægge mærke til, at kirkeministerens påtænker, at indfører vielse af homoseksuelle i folkekirken. I Harreskovens Blótgilde har vi altid været positivt indstillet over for samkønnede ægteskaber, i det der i vores religion ikke ligger nogen fordømmelse af sex mellem personer af samme køn. Tvært i mod har det i oldtiden været praksis i mange lignende religioner verden over. Da vi har både homo-, trans- og bi- seksuelle blandt vore medlemmer har vi længe ønsket, at kunne udfører ritualer i forbindelse med indgåelse af registreret partnerskab, hvilket desværre ikke har været muligt på grund af lovgivningen.

Vi ser derfor frem til, at der samtidig med indførelsen af homoseksuelle vielser i folkekirken, også vil blive mulighed for trossamfund uden for folkekirken til at vie personer af samme køn. For vores del har vi ikke noget i mod, at homoseksuelle vielser bliver obligatorisk for trossamfund uden for folkekirken. Vi udfører dem gerne. I erkendelse af, at det nok ikke er alle trossamfund uden for folkekirken der har samme positive holdning til spørgsmålet som os, ønsker vi dog i det mindste muligheden for, at vælge samkønnede vielser til på frivillig basis.

I Harreskovens Blotgilde ville vi finde det besynderligt, hvis vi ikke fik muligheden for at forrette samkønnede vielser samtidig med at det sker i folkekirken, al den stund, at vores religion Asatroen er langt mere tolerant og inkluderende over for samkønnet sex og samkønnede forhold end det der gives udtryk for i folkekirkens kanoniske skrifter.

Med venlig hilsen
M. Grølheim (Hovgode)

* * *
Folketingets journal vedrørende henvendelsen.
Henvendelsen i pdf-format hos Folketinget.
Harreskov Blótgilde.