Harry Benjamin’s first ten cases (1938-1953): A clinical historical note

Vist 197 gange.
Titel Harry Benjamin’s first ten cases (1938-1953):
A clinical historical note
Forfatter Leah Cahan Schaefer og
Connie Christine Wheeler
Forlag Archives of Sexual Behavior
Volume 24, Issue 1, pp 73 – 93
Udgivet 1. februar 1995
Sprog Engelsk
Antal sider 13

Leah Cahan Schaefer og Connie Christine Wheeler offentliggjorde den 1. februar 1995 i Journal Archives of Sexual Behavior deres rapport om deres studie af de første ti sager, som Harry Benjamin beskÌftigede sig med.

Studieomtale
VĂŚrdien ved at studere Harry Benjamins første patienter med kønsidentitetsforstyrrelse er at lĂŚre, hvordan de beskrev sig selv – uden nogen bøger at lĂŚse; uden andre informationskilder; med opfattelsen af, at de var de eneste i hele verden, der havde det sĂĽdan – og før, der pĂĽ det nĂŚrmeste fandtes nogen litteratur om emnet.
De første patienter, som kom til Harry Benjamin, havde, som det ofte ogsü er tilfÌldet i dag, selvdiagnostiseret sig selv. Selv uden kendskab til terminologien var disse tidlige beskrivelser af dette nye fÌnomen identisk med den beskrivelse, som tilsvarende gives idag: en erkendelse af tilstanden meget tidligt i deres liv; eksperimenterende med at iføre sig det modsatte køns tøj; hemmeligholdelsen; skyldfølelsen: den manglende succes ved at forsøgt at undertrykke ønsker og følelser.
Harry Benjamin prøvede at forstü deres usÌdvanlige dilemma og havde viljen til at hjÌlpe og vejlede dem under de forandringer, de mütte igennem.
Deres tidlige og individuelle opfattelse af dem selv tilvejebragte en indsigt og viden, som førte til fødslen af en ny “diciplin”.
Disse ti personer bør vÌre stolte over deres mod i deres søgning efter en beskrivelse og en løsning pü et fÌnom, som ikke havde nogen beskrivelse, og som der dengang ikke fandtes behandling for.

* * *
PĂĽ side 4 og 5 omtales sagen om Carol and Christian. De er formentlig identisk med Barbara og Lauren Wilcox.

* * *
Omtale af rapporten hos Springer Link, hvor den ogsü kan købes.