Hedy Jo Star

Vist 145 gange.

My Unique Change. Forside.
My Unique Change. Forside.
Hedy Jo Star blev født den 10. februar 1920 i Oklahoma City, Oklahoma, USA som søn af Charles Harrison Hammonds og Bertha L. Hammonds f. Vinson, og fik navnet Carl Hammonds.
Carl Hammonds fra sin tidlige barndom klar over, at han burde vĂŚre født som pige, og som 13-ĂĽrig havde han et afklaret ønske om at blive en kvinde – ja, han følte sig overbevist om, at han inderst inde var en kvinde.
Han havde to yngre brødre og fire yngre søstre.

Da Carl Hammonds var omkring 18 ĂĽr, begyndte han at optrĂŚde som kvinde i forskellige shows med striptease og dans.
Fra samme tidspunkt begyndte han at leve som kvinde under navnet Hedy Jo Star
I februar 1959 blev haun undersøgt pü Johns Hopkins Hospital med henblik pü en kønsskifteoperation, men afvist, da lÌgerne fandt, at operationen var for risikabel pü grund af for lidt plads til at tildanne en skede..

Pittsburgh Post Gazette 9. januar 1964
Pittsburgh Post Gazette 9. januar 1964
Den 19. juni 1962 blev hun undersøgt pü Methodist Hospital i Memphis, Tennesee, hvilket førte til, at han den 23. juni 1962 blev indlagt og fik som en af de første i USA foretaget kønsskifteoperation af et lÌgeteam bestüende af 4 lÌger. Operationen var svÌr og ricikofyldt og varede i 5 timer, men forløb perfekt. Det viste sig dog, at der blev problemer med at urinere, hvorfor der blev lavet en supplerende operation, der løste problemet. Hun blev udskrevet den 31. juli.

Efter operationen fik hun – ligeledes i 1962 – officielt ĂŚndret sit navn til Hedy Jo Hammonds og giftede sig kort efter med Ralph J. Bucinskas Jr. og fik navnet Hedy Jo Bucinskas, men det var under kunstnernavnet Hedy Jo Star, hun blev kendt over hele USA.

Sideløbende med og efter hendes show-karrieren sluttede var hun ogsü beskÌftiget som kostymedesigner og drev sammen med sin mand firmaet Hedy Jo Star Theatrical Costumes.

Hun fik ogsü tid til at skrive nogle selvbiografiske bøger: I changed my sex (1963), Sequel to I changed my sex (1964) og My Unique Change (1965).

Hedy Jo Star døde i 1999 – efter sigende fordi silikonen fra hendes brystimplantater lĂŚkkede og beskadigede hendes lunger.

* * *
Mindeside om Hedy Jo Star oprettet af hendes nevø, Roy E. Richmond.
Roy E. Richmond udgav i 2019 bogen I Changed My Sex om Hedy Jo Star.