Homosexuality in Islam: Critical Reflection on Gay, Lesbian, and Transgender Muslims

Vist 123 gange.

Homosexuality in Islam
Homosexuality in Islam

Titel Homosexuality in Islam:
Critical Reflection on Gay, Lesbian,
and Transgender Muslims
Forfatter Scott Siraj al-Haqq Kugle
Forlag Oneworld Publications
Udgivet 1. januar 2010
Sprog Engelsk
Antal sider 448
ISBN-10 1851687017
ISBN-13 9781851687015

Mange islamiske autoriteter hÌvder, at homoseksualitet kategorisk er forbudt, men virkeligheden er langt mindre klar. Der er ingen vers i Koranen, der utvetydigt fordømmer homoseksuelle, og der er nogle, der nÌvner, at det godt kan tolereres i muslimske samfund. Hertil kommer, at rapporter fra Hadith [1], som fordømmer homoseksuelle og transseksuelle personer, er af tvivlsom autenticitet.

Dette banebrydende arbejde er det første til at hündtere dette komplekse og kontroversielle spørgsmül fra et religiøst perspektiv.
Scott Kugle forholder sig kritisk til skriften, jura og tradition for at undersøge grundlaget for fremherskende holdninger til homoseksualitet i islam. Han argumenterer for, at muslimer godt kan forene sig med den uundgüelige mangfoldighed i samfundet uden at kompromittere deres principper, og han gør en stor indsats for fremme forstüelsen for et fornyet islam, der accepterer alle tilhÌngere, uanset seksuel orientering eller kønsidentitet.

Karen M. Larsen har den 1. marts 2011 skrevet denne anmeldeldelse af bogen.

Note
  1. [Retur] Hadith.
    Arabisk: Ny, nyhed, beretning. Overleveringer om, hvad profeten Muhammed gjorde og sagde. Ordet bruges büde om den enkelte overlevering og om det samlede kompleks af overleveringer, der nÌst efter Koranen udgør det vigtigste grundlag for islamisk liv og tro.

* * *
Omtale af bogen hos Amazon, hvor den ogsü kan købes.