IMR’s rundspørge af 15. maj 2020 blandt LGBTI+-personer om negative oplevelser i det offentlige rum under corona/covid-19-epidemien.

Vist 72 gange.
Institut for Menneskerettigheder (IMR) udfører i forbindelse med corona/covid-19-epidemien en kort rundspørge blandt LGBTI+ personer om negative oplevelser som fx nedsÌttende kommentarer og chikane med at fÌrdes i det offentlige rum under de restriktioner, som corona-epidemien har ført med sig.

Med LGBTI+ menes personer, der identificerer sig fx som enten lesbisk, bøsse, biseksuel, transperson, interkønnet, queer, non-binÌr eller panseksuel m.fl. Listen er ikke udtømmende.

Rundspørgen skal bruges i vores arbejde med at indsamle erfaringer og sikre fokus pü konsekvenserne af den nuvÌrende samfundssituation for LGBTI+ personer i Danmark.

Vi har brug for mange besvarelser bredt fra LGBTI+ -miljøet.
Rundspørgen kører frem til 1. juni 2020, hvor vi hüber pü at indsamle mange besvarelser og gennemføre interviews med LGBTI+ personer, der har haft negative oplevelser i det offentlige rum.

Spørgeskemaet tager 5-10 minutter at udfylde.

Besvarelser bliver behandlet fortroligt og opbevaret efter gĂŚldende regler. Tak for dit bidrag!

Spørgsmül vedrørende rundspørgen kan rettes til teamleder for køn og ligestilling, Morten Emmerik Wøldike
mowo@humanrights.dk

Link til spørgeskemaet. Spørgeskemaet er lukket.

* * *
30. juli 2020.
Institut for Menneskerettigheder (IMR) offentliggjorde rapporten:

Had i det offentlige rum under Covid-19-epidemien
– En analyse af minoriteters oplevelser

Af rapporten fremgür, at mange minoritetspersoner har følt sig sÌrligt udsat for chikane og had under COVID-19-epidemien.

Rapporten hos IMR.
Omtale af rapporten hos IMR.