Jasmia Henrika anmeldte den 15. april 2012 bogen: Through the door of life.

Vist 158 gange.

Jasmia Henrika
Jasmia Henrika
Af Jasmia Henrika den 15. april 2012.
For noget tid siden s√• jeg, at der var udgivet en bog af en j√łdisk kvinde Joy Ladin: Through the door of life.

Jeg har nu selv læst den og den er virkelig gribende. Den måde hun beskriver hele perioden hvor hun bogstaveligt talt begår vold på sig selv for at opretholde det billede af en mand som andre ser men hun ikke er og aldrig har haft lyst til at være er så godt beskrevet og selvom hendes dialog med gud måske er fremmede for mange af os, så kan man blot erstatte ordet gud med noget andet, for det giver et billede af en indre dialog jeg er sikker på mange kender.

Det er et hjersk√¶rende farvel til hendes b√łrn eller rettere et p√• gensyn og nok et meget realistisk billede p√• hvordan mange kvinder vil reagere den dag manden de elskede og stiftede familie med er n√łdt til at f√łlge sit hjerte for ikke at d√ł selv. Den beskriver hvordan hun for sine b√łrns skyld skifter mellem at v√¶re mand og far og under usle vilk√•r afpr√łver den spirrende kvinde hun er.

Den tegner intet idyllisk billede af at starte p√• hormoner og beskriver processen omkring det at blive accepteret i sit nye k√łn og ens egne frustrationer i forhold til udseende og ikke mindst stemmen.

Den beskriver hvordan hun ind i mellem ikke ser anden udvej end at tage sit eget liv. Men den beskriver også et håb og en hyldest til kærligheden og at der trods alt er lys og håb for enden af tunnelen.

Jasmia