Jeg er stolt. Malene Andreasen den 31. marts 2011.

Vist 537 gange.

Malene Andreasen.
Malene Andreasen.
Af Malene Andreasen den 31. marts 2011.
Jeg var inde og se Jeg er min egen kone p√• Riddersalen – et fantastisk godt teaterstykke, der bygger p√• Charlotte von Mahlsdorfs liv. En ukuelig kvinde, der levede under nazismen og derefter under DDR’s undertrykkende styre, hvis efterretningstjeneste forfulgte LGBT-personer. Senere blev hun bebrejdet at have overlevet denne efterretningstjenestes fors√łg p√• at nedbryde hende, og nynazisternes angreb p√• hendes museum , der var samlingssted for LGBT-personer i disse undertrykkende tider.

Jeg bliver stolt af disse personer. Jeg bliver stolt af i dag at være med i LGBT-bevægelsen.
Tidligere p√• dagen var jeg ude og l√¶gge en rose ved den Ugandiske ambassade ved mindeh√łjtideligheden for David Kato, der blev myrdet p√• grund af sin kamp for LGBT rettighederne i Uganda.
Ja jeg er stolt – ogs√• p√• mit k√łns vegne – over den historie, der kom frem under teaterstykket. Da Charlottes museum blev angrebet af nynazister, blev de lesbiske tilbage og k√¶mpede for hende. Angrebet fik Charlotte til at flytte til Sverige. Tankev√¶kkende, at der stadig er brug for kamp i vores samfund.

Jeg kunne ikke lade være med at sige noget i pausen.
Jeg spurgte, om folk viste, at staten betragter mig som syg? At 2/3 af de transk√łnnede ikke har fortalt det til nogen som helst, at de er transk√łnnede. At hvis vi antog, at mellem 1 og 2 % af befolkningen var transk√łnnede, m√•tte der v√¶re end flere transk√łnnede i salen end mig.
Det fik folk til at kigge sig omkring Рog mig til at trække lidt på smilebåndet.
Det var en god dag.

Hilsen Malene Andreasen.