K√łbenhavns Bymuseum planl√¶gger udstillingen – HOMO – BI – TRANS i K√łbenhavn – som finder sted juli, august og september 2009.

Vist 120 gange.

K√łbenhavns Bymuseum
K√łbenhavns Bymuseum p√• Vesterbrogade
Af Tina Thranesen den 2. marts 2009.
K√łbenhavns Bymuseum planl√¶gger en s√¶rudstilling – HOMO – BI – TRANS i K√łbenhavn – som vises i juli, august og september 2009.
Det var Karen M. Larsen, der gjorde mig opmærksom på arrangementet gennem sit interview med Jens Pedersen, der er projektmedarbejder på museet og står for forberedelserne.

Derfor tog jeg straks via e-mail kontakt til Jens Pedersen og gjorde ham opm√¶rksom p√• en r√¶kke begivenheder, personer, b√łger, love mm., som jeg syntes kunne v√¶re interessante for en s√•dan udstilling, ligesom jeg tilsagde ham min st√łtte og hj√¶lp i den transrelaterede del af udstillingen.

Jens Pedersen tog meget positivt mod min henvendelse. Det resulterede i udviksling af flere e-mail og derefter til flere m√łder, hvor vi dr√łftede udstillingen generelt og i s√¶rdelsehed den transrelaterede del af den.
Det har været et udbytterigt samarbejde for begge parter.
Fra museet fik jeg således kendskab til skillingsskriftet РDet i mandfolksklæder, vidt bereiste Fruentimmer, M.Stokkenbeck.

Modsat satte jeg Jens Pedersen i forbindelse med foreningerne Trans-Danmark og TiD og gjorde ham interesseret i en klaverkoncert med Irene Haffner, hvilket bliver en realitet, idet Irene skal spille b√•de ved udstillingens √•bning og l√łrdag eftermiddag den 15. august 2009.
Endvidere har jeg udl√•nt flere b√łger, foreningsblade og andet materiale til museet til brug ved udstillingen.

Hvis du ligger inde med materiale, der på den ene eller anden måde er med til at fortælle om transhistorien, så kontakt mig endelig via e-mail. Det kan jo være, at det kan blive en del af udstillingen.

Inger Wiene, der er museumsinspekt√łr, har den den 16. februar 2009 udf√¶rdiget en projektbeskrivelse for udstilling.
Jens Pedersen har den 24. marts 2009 skrevet en artikel om baggrunden for og forberedelserne til udstillingen.

Tina Thranesen.