Københavns Kommunes høringsskrivelse af 10. juli 2017 til SST’s høringsudkast af 2. juni 2017.

Vist 49 gange.
Københavns Kommune, Center for Specialundervisning for Voksnes høringsskrivelse af 10. juli 2017 til Sundhedsstyrelsens udkast af 2. juni 2017 til “Vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling” til Sundhedsstyrelsen.

Herunder gengives høringsskrivelsen.
Fra: Anne Leth [mailto:CQ91@buf.kk.dk]
Sendt: 10. juli 2017 10:03
Til: SST EnhedEUB
Emne: Høringssvar vedr. vejledning om sundhedsfaglig hjælp ved kønsidentitetsforhold og kønsmodificerende behandling

Til sundhedsstyrelsen, Evidens, Uddannelse og Beredskab.

Vi har med stor interesse læst udkastet til den nye vejledning og har et høringssvar til vejledningens afsnit 10. Øvrige tilbud.

At dette afsnit fremgår følgende. ”Teamets læger bør vejlede om mulighederne for at søge bopælskommunen om tilskud til paryk eller anden hovedbeklædning ved varigt hårtab som følge af kønsmodificerende behandling, og om audiologopædisk hjælp med henblik på modificering af stemme- og talefunktion.”

Vores høringssvar vedrører specifikt den audiologopædiske specialundervisning, som – så vidt vi er orienteret – er det eneste af de i vejledningen nævnte regionale og kommunale tilbud, hvor borgeren frit kan henvende sig, uden en lægelig henvisning.

Den fri henvendelsesret betyder, at en borger til enhver tid kan henvende sig direkte til et kommunikationscenter eller specialundervisningscenter og anmode om en udredningssamtale, med henblik på modificering af stemmen og talen. Efter vores vurdering er det vigtigt, at lægerne vejleder om dette særlige forhold, hvorfor vi foreslår dette nævn i vejledningen, således at det bliver tydeligt, at en henvendelse til et kommunikationscenter eller et specialundervisningscenter ikke kræver en lægelig henvisning.

Med venlig hilsen
Anne Leth
Centerchef Center for Specialundervisning for Voksne
_______________________________
KØBENHAVNS KOMMUNE
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Fagligt Center
Frankrigsgade 4
2300 København S

* * *
Høringsskrivelsen i pdf-format.