Kostas Tachtsis. Græsk forfatter.

Vist 231 gange.

Kostas Tachtsis
Kostas Tachtsis
Kostas Tachtsis, gr√¶sk forfatter, overs√¶tter og digter blev f√łdt den 27. oktober 1927 i Thessaloniki i det nordlige Gr√¶kenland.

Han lagde ikke skjul på, at han som transvestit i perioder ernærede sig ved prostitution.
Han blev den 27. august 1988 fundet d√łd i sit hjem i Kolonos lidt nordvest for Athen. Det var hans s√łster, der fandt ham.
Politiet konstaterede, at Kostas var blevet dr√¶bt, og den retsmedicinske unders√łgelse viste, at han var blevet kvalt, og at det var sket op til et par dage f√łr, han blev fundet.
Det formodes, at gerningsmanden var seksualpartner – muligvis en prostitutionskunde. Drabet er uopklaret.

Som forfatter blev han meget kendt og vakte betydelig opsigt Рikke kun på grund af sit forfatterskab. Hans turbulente liv, og det, at han kaldte tingene ved rette navn og ikke lagde skjul på, at han som transvestit i perioder ernærede sig ved prostitution og kæmpede for homoseksuelles rettighede, rvar med til at skabe opmærksomhed omkring ham.
Det foregik under det græske diktatur, og han var flere gange i konfrontation med myndighederne.

Hans hovedværk РThe Third Wedding Рudkom i 1962 og betragtes som en af de mest indflydelsesrige romaner i nygræsk litteratur. I bogen portrætteres det græske småborgerskab i perioden 1920 Р1950.

Hans for√¶ldre – faderen, Gregory og moderen, Elli f√łdt Zachos – blev skilt, da han var syv √•r. Det medf√łrte, at han kom til at bo resten af sine barne- og ungdoms√•r hos sin bedstemoder i Athen.
Kostas blev indskrevet på Det Juridiske Fakultet ved universitetet i Athen, men afsluttede aldrig studiet.
I 1947 begyndte han at aftjene sin v√¶rnepligt i h√¶ren og blev hjemsendt med rang af l√łjtnant i reserven. I 1951 blev han ansat ved vandkraftv√¶rket ved d√¶mningen i Louros i det nordvestlige Gr√¶kenland.
Fra begyndelsen af 1954 til udgangen af 1964 rejste og boede han i forskellige lande i Vesteuropa, Afrika, Australien og USA. Han havde forskellige arbejde lige fra matros til medhj√¶lper i et restaurationsk√łkkenet.
Da han vendte tilbage til Grækenland, arbejdede han som rejseleder og oversætter, inden han til sidst nedsatte sig som professionel forfatter.

Mindre biografisk artikel i Den Store Danske.