Lånt identitet

Vist 130 gange.

Lånt identitet
Lånt identitet

Titel Lånt identitet
Forfatter Finn Ulf Grabowski og
Ann van der Snowden
Forlag Kunstart
Udgivet 5. april 2014
Sprog Dansk
Antal sider 304
ISBN-13 978-799-3398-39

Sebastian Wegener, der er arkitekt, bliver d√łmt for et drab p√• en narkopusher, han ikke har beg√•et. Han f√•r ledsaget udgang til sintvillinges√łster, Susanne Wegners bryllup med vicekriminalkommiss√¶r Anders Granberg. Med Susannes hj√¶lp lykkes det ham at flygte. Tvillingernes barndomsveninde, Charlotte Silke, der ogs√• er arkitekt, har en lejlighed i K√łbenhavn, men arbejder i Australien.
Sebastian Wegener klæder sig nu som kvinde, låner Charlotte Silkes lejlighed og udgiver sig for at være Charlottes kusine ved navn Lotte Silke.

Som kvinden Lotte Silke fors√łger Sebastian nu at finde ud af, hvem den rigtige drabsmand er, s√• han kan blive frikendt. Han udgiver sig (som Lotte) for at v√¶re freelance filmdokumentarist og kommer derved “indenfor” hos Hells Angels, som den dr√¶bte pusher var medlem af.
Vicekriminalkommissær Anders Granberg og Susannes ægteskab knirker fra starten på grund af hemmeligheder og fordi Anders Granberg af sin chef fik forbud mod at beskæftige sig med drabssagen.

Anders Granberg indleder dog i smug en efterforskning.
Et mist√¶nkeligt d√łdsfald bringer ham officielt ind i efterforskningen og viser sig at blive et vigtigt spor i hans efterforskning, som bl.a. f√łrer ham til “Pal√¶et”, en hemmelig klub for transvestitter, som indtager indflydelsesrige stillinger i samfundet.

I bogen medvirker forsvarsadvokat Merethe Stagetorn, sexolog Joan √ėrting, pr√¶st Poul Joachim Stender ogh kriminaldommer Peter Garde som sig selv. (N√¶rmest som bipersoner).
Hvert kapitel indledes med en billedvignet af Finn Ulf Grabowski med relation til kapitlets indhold.

* * *
Forfatteren, Finn Ulf Grabowski er uddannet arkitekt og har haft egen tegnestue. Siden 2005 har han imidlertid helliget sig kunstmaleriet. Med bogudgivelsen i 2014 er han nu også forfatter.

* * *
Bogens hjemmeside.
Omtale af bogen hos Saxo, hvor den ogs√• kan k√łbes.