Høringssvar fra LGBT+ Danmark den 24. november 2020.

Vist 21 gange.
LGBT+ Danmark sendte den 24. november 2020 sit høringssvar vedrørende “Udkast til forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd, lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet m.v., straffeloven og forskellige andre love” til Miljø- og Fødevareministeriet (Ligestillingsafdelingen).

Høringssvaret gengives herunder.

* * *
24/11-2020
Neel Pryds Winkel
Emma Holm

Høringssvar:Udkast til forslag til lov om ændring af lov om ligestilling af kvinder og mænd, lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet m.v., straffeloven og forskellige andre love

LGBT+ Danmark bifalder at der langt om længe er fremsat et udkast til et omfattende lovforslag der i højere grad skal sikre LGBT+ personer imod diskrimination.

Vores forening havde gerne set at skærpelsen var sket som et generelt forbud mod diskrimination, men mener alligevel at der er tale om en stor forbedring og afgørende præcisering af den eksisterende lovgivning på området.

Det er helt afgørende for vores målgruppes følelse af retssikkerhed at man udvider beskyttelsen til at inkludere de der bryder med normer for køn, seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk og kønskarakteristika.

På vegne af LGBT+ Danmark
Susanne Branner Jespersen
Sekretariatschef

* * *
Høringssvaret af 24. november 2020 fra LGBT+ Danmark indgår i den samlede oversigt over høringssvar – bilag 1 – hos Folketinget.