Pressemeddelelse af 16. oktober 2015 fra LGBT Danmark om SIF’s rapport: LGBT-sundhed Helbred og trivsel blandt lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner.

Vist 253 gange.

LGBT Danmark
LGBT Danmark
PRESSEMEDDELELSE fra LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner

Ny rapport viser store udfordringer for biseksuelle og transpersoner

Statens Institut for Folkesundhed har pĂĽ vegne af Københavns Kommune udarbejdet undersøgelsen LGBT-sundhed – helbred og trivsel blandt lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner.

“Det er meget tilfredsstillende, at Københavns Kommune at taget ansvaret for, at denne undersøgelse er blevet til,” udtaler Søren Laursen, forperson for LGBT Danmark, “for den synliggør nogle alvorlige problemer, vi skal forholde os til. NĂĽr sĂĽ mange mennesker i vores midte lider af dĂĽrligt helbred, dĂĽrlig psykisk trivsel og ensomhed, sĂĽ har vi en vĂŚsentlig opgave foran os. Det her handler om menneskers ve og vel,” uddyber Søren Laursen.

“Undersøgelsen giver et detaljeret billede af transpersoners sundhed og trivsel i dag,” fortĂŚller Linda Thor Pedersen, transpolitisk talsperson for LGBT Danmark. “For eksempel ser vi her konsekvensen af Sundhedsstyrelsens nye vejledning, nemlig en øget selvmedicinering blandt transkønnede, som skaffer sig hormoner mv. ad private kanaler og tager dem udenom sundhedsvĂŚsenet. Vi fĂĽr ogsĂĽ synliggjort den massive utilfredshed med den oplevede kvalitet af behandlingen i det danske sundhedsvĂŚsen. Rapporten sĂŚtter bĂĽde tal pĂĽ den dĂĽrlige trivsel og ord pĂĽ de mange problemer, transpersoner kĂŚmper med. Rapporten er et wake-up call til bĂĽde myndigheder, politikere – dette er et aktuelt samfundsproblem,” forklarer Linda Thor Pedersen.

En anden gruppe, som trĂŚder tydeligt frem i rapporten, er biseksuelle. “Det er en meget vigtig observation, at biseksuelles helbred og trivsel adskiller sig vĂŚsentligt fra bøssers og lesbiskes. Biseksuelle har dĂĽrligere psykisk helbred og ringere sociale relationer,” forklarer Vivi Jelstrup, bipolitisk talsperson for LGBT Danmark. “NĂĽr det er tilfĂŚldet, er det et udtryk for, at biseksuelle oplever eksklusion i hele samfundet, inklusive LGBT-miljøet. Konsekvensen trĂŚder tydeligt frem og er klart mĂĽlbar. Det fordrer nye tiltag for inklusion, hvis vi ikke fortsat skal lade gruppen i stikken,” uddyber Vivi Jelstrup.

For yderligere oplysninger

LGBT Danmark
Søren Laursen, forperson: soren_laursen@lgbt.dk
Linda Thor Pedersen, transpolitisk talsperson: linda@lgbt.dk
Vivi Jelstrup, bipolitisk talsperson: vivi@lgbt.dk

Københavns Kommune
Thomas Brahm, pressechef: thomas.brahm@suf.kk.dk