De senere ̴rs massive forringelse af de juridiske forhold for LGBT-personer i USA Р̴bent brev af 1. september 2019 fra LGBT komiteen til udenrigsminister Jeppe Kofoed.

Vist 80 gange.
LGBT komiteen sendte dateret den 1. september 2019 et ̴bent bekymringsbrev til udenrigsminister Jeppe Kofoed og Udenrigsudvalget (URU) Рbilag 37, samling: 2018-19 (2. samling) Рom de senere ̴rs massive forringelse af de juridiske forhold for LGBT-personer i USA.

* * *
Det åbne bekymringsbrev gengives herunder.

LGBT komiteen
LGBT komiteen

1. september 2019
Til udenrigsminister Jeppe Kofoed
Asiatisk Plads 2
1448 København K

Vedr.: De senere års massive forringelse af de juridiske forhold for LGBT-personer i USA

Gennem en lang årrække har Danmark været med helt i front, når der skulle kæmpes for LGBT rettigheder – både nationalt og de senere år også internationalt.

Denne position er LGBT komiteen både stolt og glad for, og vi mener, at den standard, vi stræber efter herhjemme, også forpligter os i vores relationer til andre lande.

Derfor er det også med en udtalt foruroligelse, at vi over de sidste godt 3 år har set et stadig større tab af rettigheder og beskyttelse af LGBT-personer i USA.

Gennem en tilbagerulning af rettigheder for transpersoner opnået under den forrige administration og positioneringen af værdi-konservative dommere i de højeste retsinstanser i USA, er der sket en gradvis, men målrettet forringelse af LGBT-personers rettigheder og beskyttelse.

Derfor er det med stor bekymring, at vi nu kan følge de tiltag fra den siddende administration i USA, der sigter mod at gøre det lovligt, at afskedige folk på baggrund af deres seksualitet og kønsidentitet.

Gennem en præcisering af dele af lovkomplekset i USA ønsker den siddende administration at indskærpe overfor domstolene, at der ikke ligger nogen beskyttelse i loven for afskedigelser på baggrund af seksuel orientering.

Dette er det hidtil alvorligste og tydeligste angreb mod basale menneske- og arbejdstagerrettigheder for LGBT-personer i USA og bør ikke stå upåtalt hen.

Vi henstiller på det kraftigste til udenrigsministeren at påtale disse uheldige forhold i USA overfor den siddende administration og opfordrer til, at Danmark søger at påvirke sin allierede til at undgå massive forringelse af de juridiske forhold for LGBT-personer i USA.

Herunder anføres eksempler på forringelser gennem de seneste år.

PÃ¥ vegne af LGBT komiteen
Martin Iversen Christensen
International Talsperson

* * *
Folketingets journal vedr. det åbne bekymringsbrev.
Det åbne bekymringsbrev i pdf-format hos Folketinget.