LGBT-liv: Rapport om behovet for viden og indsatser for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner.

Vist 415 gange.

LGBT-liv
LGBT-liv

Titel LGBT-liv
Rapport om behovet for viden og indsatser
for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner
Forfatter Cand.it. Anja Katz,
Cand.mag. Didde Margrethe Lønne og
Cand.scient.anth. Ole Møller Markussen
Udgivet af STOP AIDS
Udgivet 18. august 2011
Sprog Dansk
Antal sider 46

STOP AIDS har i samarbejde med Københavns Kommune udarbejdet en rapport om behovet for viden og indsatser for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner.

Rapporten blev prÌsenteretved en minikonference den 18. august 2011 og sÌtter fokus pü sundheden hos en gruppe, der i forhold til sundhed er overreprÌsenteret pü en rÌkke omrüder. Nür det kommer til rygning, alkohol, stofmisbrug, selvmordstanker, selvmordsforsøg og seksuel sundhed er gruppen i højere risiko end den øvrige befolkning.

Ulighed i sundhed
En af hovedkonklusionerne er, at der fortsat er markant ulighed pĂĽ en rĂŚkke centrale sundhedsmĂŚssige forhold.
Udover manglende viden peger rapporten pĂĽ en rĂŚkke fremtidige indsatsomrĂĽder, som kan vĂŚre med til at mindske risikoen for LGBT gruppen.

Efter prÌsentationen af rapportens vigtigste pointer var der sundhedspolitisk debat, hvor Mogens Lønborg (C), Flemming Møller Mortensen (A), Kamal Qureshi (SF), Liselott Blixt (DF) og Uffe ElbÌk (R) fik mulighed for at give input til, hvad deres parti kan gøre for at sikre LGBT personers sundhed.
Hele vejen rundt var der enighed om, at der er brug for viden om og en indsats for LGBT personers sundhed – hvordan det skal udmøntes i praksis, var der delte meninger om.

* * *
Rapporten i pdf-format.